Mina föredrag

DEN HÄR SIDAN KOMMER SLUTAS UPPDATERAS. BESÖK NY HEMSIDA www.lindaschilen.se ELLER KLICKA HÄR

 Lindas föredrag

Du vet väl om att du eller ni kan boka Linda som föreläsare. När Linda föreläser om trädgård så drar hon fulla hus vare sig hon är på Nordiska Trädgårdar eller på andra mässor runt om i Sverige. Våren 2017 kommer hennes andra andra trädgårdsbok ut, ”Genvägar till köksträdgården”, som är en uppföljare till årets uppskattade ”Genvägar till vacker trädgård”. Sedan den kom ut har Linda varit ett populärt och återkommande inslag på Nyhetsmorgon, TV 4, Odlings-tv samt som föreläsare på mässor och trädgårdsföreningar runtom i Sverige.

Vill du boka Linda för föredrag, PR-event eller som trädgårdstylist går det bra att kontakta:

Linda Schilén, tel 070-412 02 80 Maila Linda här

Elisabet Broomé, tel 0709-66 01 42, Maila Elisabet här

Här är mina föredrag!

Trädgårdsmästarens genvägar till vacker trädgård

Vill du mycket trädgård men tror dig inte riktigt ha tiden som behövs? Då är detta föredraget för dig! Du kommer att bli förvånad över vilka smarta och enkla medel som finns för att skapa den trädgård du vill.

Omslag27jan

Rätt växtval, blickfång, blommande buskar och välbeprövade trädgårdsmästarknep kommer att förenkla ditt trädgårdsarbete. Det gäller att göra ”rätt trädgårdsval” när du handlar växter, designar rabatten eller planerar ditt trädgårdsarbete. Detta blir genvägarna som får dig att lyckas.

Min önskan är att kicka igång din entusiasmen till trädgård och inse att det faktiskt inte är så svårt och krångligt – utan det är möjligt för alla att få den trädgård man drömmer om.

Boka eller skicka förfråga här

Genvägar till köksträdgården

Att odla sina egna grödor blir allt mer populärt. Och visst är det en underbar känsla att gå ut i trädgården och plocka ingredienser eller smaksättare till sommarens alla grillmiddagar. Men vägen till skörd kan vara lång! Redan  i januari ska de första fröerna sås, ja i alla fall om du vill odla kronärtskockor! Att odla eget kan således vara mödosamt och kräva ständig uppassning. Eller?!

bokomslag

Nej så behöver det inte alls vara. Självklart finns det genvägar även för köksträdgården, vägar som som ger en riklig skörd även om arbetsinsatsen är minimal. Precis som i syskonföredraget ”Trädgårdsmästarens genvägar” handlar det om att fatta rätt beslut.

Rätt beslut som förenklar ditt arbete när det kommer till grödor som ska odlas, upptäcka skadedjur i tid etc. Dessutom ger jag konkreta tips på sådant som förenklar ditt arbete med köksträdgården. Så vare sig du odlar i kruka, pallkrage eller friland kommer du bli inspirerad! Föreläsningen tar ca 1 timme.

Boka eller skicka förfrågan här.

Från tomt till trädgård

Plötsligt en dag står du där med en alldeles egen tomt som du ska förvandla till en prunkande trädgård – en dröm som äntligen gått i uppfyllelse!

Men herregud – var ska du börja? Då är min föreläsningen räddningen. Drömmen är säkert att redan nästa år ha en uppvuxen prunkande trädgård, och det kan vara lite svårt – men jag kan hjälpa dig att på snabbast möjliga vis nå dit. Konsten är som alltid att välja rätt växter, och ge dessa de bästa förutsättningarna. I mitt föredrag ger jag dig mängder av enkla konkreta tips på formgivning och bra tänk om val av växter och arbetssätt. Efter föreläsningen vill jag att du ska vara full av inspiration och mod till att våga starta igång din drömträdgård. Jag föreläser 1 timme eller 2 x 45 min.

Boka eller skicka förfrågan här.

1

 

Att inreda med växter

Föreläsningen är 70 min lång eller 2 x 35 min.

Inneväxter har återigen blivit så modernt hemma. Stora gröna inneväxter syns i alla inredningsreportage , och inte konstigt är det med tanke på hur bra dessa förbättrar inneklimatet och vad vackert de gör ett hem. Växter gör helt enkelt hemmet levande! Men vilka växter ska du välja och varför? Vilka tål sol och vilka passar att ha längre in i rummet? Var kan man placera dem förutom på fönsterbrädan?

Växttryck på duk I detta föredrag delar jag med mig av tips på hur du kan inreda ditt hem med krukväxter som både passar och förstärker hemmets färger, detaljer och din egen personlighet.

Boka eller skicka förfrågan här.

Nya föredrag i år!

Trädgårdsresan södra Sverige, kopiera de bästa idéerna till din egen trädgård!

Många frågar mig hur jag själv låter mig inspireras. Svaret är att jag blir inspirerad av det andra gör. De senaste åren har jag tagit ett par dagars semester i augusti då jag tankat upp bilen, laddat batteriet i kameran och hämtat min mamma som ressällskap och sedan bär det av, mot nya trädgårdsupplevelser.

I detta föredrag har jag valt min absolut bästa inspirationsträdgårdar – Sveriges vackraste trädgårdspärlor. Jag visar på hur deras formgivningar, växtval och kreativa idéer konkret kan appliceras i den egna trädgård. Föreläsningen är dessutom en inspirationskälla till att själv planera in sommarens trädgårdsresor, förhoppningsvis till samma platser som jag besökt. Jag föreläser 1 tim eller 2 x 45 min.

IMG_1234

Trädgårdsresan södra Sverige innehåller följande trädgårdar:

 • Klosterträdgård fylld av rosor och kryddor vid Bosjökloster, Höör
 • Konstnärsparet Mandelmanns Trädgårdar, Simrishamn
 • Stilträdgårdarna Norrvikens Trädgårdar av Rudolf Abelin, Båsta
 • Historiska slottsträdgården vid Hovdala Slott, Hässleholm
 • Arts & Crafts trädgården Tjolöholms Slott, Fjärås
 • Talldungens gårdshotell, Brösarps Backar
 • Kafferosteriets Bed & Breakfast, Ystad

Boka eller skicka förfrågan här.

Trädgårdsresan mellersta Sverige, kopiera de bästa idéerna till din egen trädgård!

Precis som ovan nämnda föredrag visar jag hur och vad man kan kopiera från Sveriges främsta trädgårdspärlor. Visst är det möjligt att få lite Norrvikens känsla i din egen trädgård. Även en slottsträdgård kan ge inspiration till den lilla radhusträdgården. Jag berättar hur!

Jag föreläser 1 tim eller 2 x 45 min.

IMG_2847

Trädgårdsresan mellersta Sverige innehåller följande trädgårdar:

 • Köksträdgården på Läckö Slott, Lidköping
 • Gunillaberg en iscensatt trädgård av blomsterkonstnären Tage Andersen, Jönköping
 • Slottsköksträdgården vid Gunnebo Slott, Mölnlycke
 • Inspirationsträdgårdarna från Astrid Lindgrens alla barnböcker vid Astrid Lindgrens Näs, Vimmerby
 • Botanisk och historiska trädgårdar vid Linnés Råshult och Orangeri, Råshult

Boka eller skicka förfrågan här.

Trädgårdsresan Dalarna, kopiera de bästa idéerna till din egen trädgård!

Precis som ovan nämnda föredrag visar jag hur och vad man kan kopiera från Sveriges främsta trädgårdspärlor. Visst är det möjligt att få lite Norrvikens känsla i din egen trädgård. Även en slottsträdgård kan ge inspiration till den lilla radhusträdgården. Jag berättar hur!

Jag föreläser 1 tim eller 2 x 45 min.

Trädgårdsresa Lilla Hyttnäs

I föreläsningen om Dalarna låter jag oss inspireras av följande trädgårdar:

 • Barockparken Gamla Staberg, Falun
 • Arts & Crafts trädgården Hildasholm, Leksand
 • Konstärsparet Carl & Karin Larssons Lilla Hyttnäs, Falun
 • Prydnadsträdgård i tysk 1800-tals stil, Stora Hyttnäs, Falun
 • Renässansträdgård Källslätten, Borlänge
 • Modern Arts & Crafts trädgård, Dala-Floda Värdshus, Borlänge
 • Blomsterprakt, perenner och sommarblommor, Liljeqvistska parken, Borlänge
 • Stenar och växter i skön harmoni, Stenparken, Borlänge

Boka eller skicka förfrågan här.

Vårstarta med växtkraft

linda vartradgard

Foto: Cecilia Nordstrand

Äntligen släpper tjälen taget om jorden och startskottet går för en ny trädgårdssäsong full av växtkraft. Nu ska alla drömmar som målats upp i huvudet under vintern iscensättas! Men för att drömmar ska bli till verklighet kan man behöva råd om vad som ska planteras. Hur man ska hantera frösådden på bästa vis och vilka de vackraste vårblommorna är, eller hur man kombinerar sommarblommorna på vackraste sätt. Jag lovar er en fullmatad timme med trädgårdsinspiration likt en vitaminkick! Allt presenterat i vackra bilder och ord. Som alltid med mitt egna personliga  “genvägstänk”.

Jag föreläser 1 timme eller 2 x 45 min. Boka eller skicka förfrågan här.

Njutbar höstträdgårdhosttradgard

När växtsäsongen går mot sitt slut passa på att njuta av att trädgårdstressen är förbi och att tempot i trädgården är lugnt. Njut också av höstens smaker och färger. Jag delar med mig av inspirerande och praktiska göromål och tips på vackra höstperenner, buskar och träd. Jag visar kreativa krukväxtarrangemang berättar hur jag tar hand om skörden och visar på höstens alla möjligheter!

Jag föreläser 1 timme eller 2 x 45 min. Boka eller skicka förfrågan här.

PrydnadsgräsIMG_8685

Jag har en stark förkärlek till Prydnadsgräs och anser att ingen trädgård eller plantering är komplett utan gräs! Prydnadsgräsen har varit växternas ”doldisar” under många år vilket jag tror delvis beror på att man inte vet hur man ska använda sig av dem. Under min föreläsning visar jag därför flera förslag på hur och varför jag odlar prydnadsgräs! Jag vill väcka odlarlusten hos publiken genom att visa förslag på gräsens många olika användningsområden. Jag ger konkreta tips om skötsel, odlingsvärda arter/sorter och samplanteringsförslag. Allt presenterat på ett inspirerande vis i ord och bild!

Jag föreläser 1 timme eller 2 x 45 min. Boka eller skicka förfrågan här.

Sagt om mig som föredragshållare:  imagehandler

 
”Tack för en mycket trevlig föreläsning igår. Jag har varit på många föreläsningar där man har visat bilder och pratat om former och färger. Intressant och trevligt men inte så mycket mer. Men igår på din föreläsning fick jag för första gången en riktigt AHA-upplevelse. Riktiga konkreta tips. Underbart. Det kändes faktiskt att det här är något som jag kan göra. Jag som bara är amatör. Jag blev enormt inspirerad och ville börja på en gång.”
“Tack för en mycket intressant och inspirerande föreläsning. Jag uppskattar alla dina tips och råd!”
”Kan bara säga att jag blev mycket inspirerad! Mycket av de enkla sakerna är ju klockrena!”
“Tack för en jätte inspirerande föreläsning. Det var härligt att lyssna på dej, man ser att du verkligen brinner för trädgård!” 
IMG_1935

 

Kommentera