Struktur i trädgården

IMG_5329

En av årets stora trender inom trädgård är vintergröna växter. Jag förstår verkligen varför och har själv förespråkat formklippta vintergröna växter länge. Bland annat skrev jag i min förra bok ”Genvägar till vacker trädgård” om hur viktiga dessa är för att skapa en struktur i trädgården under alla årstider.

IMG_5322

Äppelträden på gräsmattan fick inramning av buxbomhäcken. De ger ett välvårdat intryck.

IMG_5320IMG_5323

Först grävde jag bort grässvålen runt trädet. Därefter gödslades jorden med ko och hönsgödsel.

IMG_5325IMG_5327

Därefter var det dags för det roliga, plantering! Jag satte buxbomsplantorna med en plantas mellanrum. Efter bara ett par veckor kommer plantorna ha vuxit ihop till en tät häck. Då är det tid för beskärning och att samtidigt ta sticklingar. Jag har många platser i trädgården som behöver struktur!

 

Kommentera