Sthlms trädgårdsmässa!

IMG_4530

Igår besökte jag Stockholms trädgårdsmässa i Kista. Ett härligt vårtecken, nu drar trädgårdssäsongen igång på allvar!

IMG_4488IMG_4504

Mässan bjuder på ett trevligt föreläsningsprogram med intressanta ämnen. Moderator Jessica Lyon, här tillsammans med Hannu. Och många utställare med vårens spännande trädgårdsnyheter!

IMG_4484

Jag träffade kollega Helena som driver klädföretaget Flora manufaktur i hennes monter. En av årets nyheter i hennes kollektion är jeansoverallen. Så snygg!!! och praktisk! Man kan vara både, välklädd och arbetsklädd på samma gång :) På onsdag bär jag dressen i Nyhetsmorgon.

IMG_4524

Hos Impecta stannade jag till länge och drömde mig bort bland sommarblommor och grönsaker! Som sagt, sugen på ALLT!

IMG_4491IMG_4506

Kul att det fanns många inspirationsmontrar. Bland annat denna, där Floristutbildarna tolkar Blomsterfrämjandets trädgårdstrender för 2017. Och cykeln som gjord för en trädgårdsmästare! Lena Nyströms härliga design, hon klär in de mesta med garn!

IMG_4510IMG_4511

Vad vore en mässa utan Pelargonfönstret! Så genuint och pelargoner utav högsta kvalité. Deras egna pelargonnäring kan jag varmt rekommendera! Ett måste till mina hungriga pellisar som snart ska få flytta från växthuset till glasverandan i köket här hemma.

IMG_4515

Underbara Mats och Margareta! Få vet att jag och Margareta varit kollegor på SAS. Hon var purser på en av mina första flygningar jag gjorde som nyutexaminerad flygvärdinna. Jag hann flyga med henne många gånger under mina 16 år i luften och jag tror Margareta hann med över 30 år!!! Omtyckt var hon också, hade rekord i rosbrev från passagerare! Mats träffade hon då hon var stationerad i Jemen på 60-talet och Mats jobbade som trädgårdsmästare i någon prins tjusiga trädgård. Jag antar att det var kärlek vid första ögonkastet, och den håller än idag. Visst är de ett rart par!

 

 

2 reaktion på “Sthlms trädgårdsmässa!

  1. Jag gillar historien om Mats och Margareta, det fanns 2 svenska trädgårdsmästare till hos prinsen i Jemen som också träffade var sin flygvärdinna som de gifte sig med. Den ene var trädgårdsmästaren på Skansen Mats Hellqvist.
    När det gäller Mats Asplund så var det underbart att på scen höra pelargonens historia om hur den kom till Sverige genom Ostindiska kompaniet då sista anhalten på hemresan var Sydafrika där pelargonen kommer ifrån.

Kommentera