Flora manufaktur

Foto: Cecilia Nordstrand

Foto: Cecilia Nordstrand

Som trädgårdsmästare gäller det att ha ordning på sina verktyg, det finns inget som gör mig så irriterad och handlingsförlamad som när jag inte hittar min sekatör! Bra arbetskläder är således A och O. Arbetskläder ska såklart inte bara hålla ordning på redskap utan också vara praktiska att jobba i. Det funkar liksom inte om byxorna har dålig passform och blir obekväma. Jag har äntligen hittat ett favoritmärke i denna djungel av utbud som finns. IMG_9796

Flora manufaktur gör stilrena och feminina arbetskläder för kvinnliga former, något som jag verkligen gillar. Dessutom med många genomtänkta och funktionella detaljer.

IMG_9784

Min favorit är hölstret för sekatören. Fickan är så väl tilltagen att jag till och med får plats med min sax jag putsar blommor med. Kardborrfästet gör att det är enkelt att snabbt dra upp sekatören och sedan få den på plats igen.

IMG_9785

Att de utanpåliggande fickorna går att ta loss är bara så bra! När man ska in och äta lunch, åka iväg på ärenden kanske inte hela utrustningen med fröpåsar, uppbindningstråd, ogräsrensare etc. behöver följa med. Då är den här funktionen så himla praktisk, plocka av och lämna fickorna hemma. Jag har förutom byxor även en kjol med samma sorts fickor, praktiskt eftersom dessa också fungerar på byxorna. På så vis behöver jag inte flytta över alla verktyg när jag byter kläder.

Läderdetaljer

Läderdetaljer

Detaljer i läder ger en kvalitetsstämpel liksom knappar i träimitation och det blårandiga fodret. Allt mycket genomtänkt!

Knappar i träimitation

Knappar i träimitation

 

Fodrade med blåa ränder

Fodrade med blåa ränder

Kommentera