Höst i min trädgård

Än sitter bladen kvar på både äppelträd, spiréahäck och schersmin och än blommar kärleksört, höstsilverax, kantnepeta och klematis. Ja, det känns bra att det finns lite kvar att njuta utav, att hösten kommer långsamt.

Rabatten vid groventrén  är som vackrast på hösten med japangräset ‘Malepartus’, ormbunkarna och hasselörten.

Min dotters nyckelpigor av stenar blir ett glatt blickfång!

Fröställningarnas många olika former faschinerar mig.

Förra helgen bar jag undan utemöblerna och slog ihop parasollen. Ytan framför entrén känns så mycket större utan möbler och blir en utmärkt plats för eldstaden! Här brukar vi börja kvällen när vi har vänner och familj på middag. Fördrinken blir ofta ett värmande glas äppelmust spetsat med calvados över en hösteld.

Elefantgräset har nu nått sin fulla höjd 2,8 meter!

Till och med locket på tunnan (där jag förvarar kogödsel och barkmull = jordförbättringsmedel) är vacker, draperat av syrénens löv…

 

Kommentera