Kornettblomman vårvinterns finaste krukväxt…

Min absoluta favorit bland krukväxter är kornettblomman. Den blommar gracilt på höga stjälkar om och om igen, i flera månader! IMG_7419

Allt jag gör för att den ska trivas är att knipsa bort överblommade blommor, ger en mycket svag dos näring varje gång jag vattnar och ser till att jorden inte torkar ut. Så tacksam att njuta av!IMG_7416

Fint på min fönsterbräda i sovrummet. Den gör mig glad när jag vaknar på morgonen!IMG_7363

Den trivs fint  längre in i rummet, själv har jag mina vita kornettblommor i en låg kruka på vardagsrumsbordet. Bladen väller elegant ut över kanterna. IMG_7376

I de flortunna kronbladen fångar kornettblomman solen som ger vackra skuggor, känns fräscht. Jag gillar att samplantera olika växter som kontrasterar i form som här med ljuvligt doftande liljekonvaljer.

Kommentera