Sticklingar av pelargoner…

Mina lediga söndagar är kravlösa utan tider att passa! Idag har jag fyllt dagen med ett behagligt projekt: pelargonsticklingar!IMG_7311

Sticklingarna kommer från pelargonerna jag planterade om i veckan.IMG_7310

Bäst rötter bildar sticklingarna om man sätter dem i jord och inte i en vas med vatten.IMG_7314

Krukorna har jag fyllt med två sorters jord, i botten pelargonjord och i toppen såjord. På så vis behöver jag inte plantera om sticklingarna. När de nybildade rötterna växt igenom den näringsfattiga såjorden kommer de ner till den näringsrika pelargonjorden.IMG_7315

Mössor på! För att de nya små plantorna inte ska torka ut trär jag plastpåsar över pelargonbladen så håller det fukten.

Om några månader hoppas jag mina rosenpelargoner börjat blomma!

Kommentera