Bordet är dukat…

Varje år har jag olika teman på juldukning och i år är temat skogen.IMG_6375

Skogen symboliserar lugnet för mig och så här i juletid så är det väl just det vi önskar oss? Min miniskog fungerar verkligen, gästerna blir så lugna att de aldrig vill gå hem! Härligt, precis som det ska vara när stämningen är rätt.IMG_6362

På en linneduk har jag rullat ut plastfolie för att sedan täcka med mossa. Jag har stuckit in några kvistar av (barrfri!) ädelgran och blåbärsris. Blåbärsriset ”ruffsar” till det och gör det spännande. Ädelgranen ger en fin avslutning på mossbädden.

IMG_6243      IMG_6251

Jag jobbar ofta med liknelser och i den här dukningen är de kala äpplena små stenar och martonens blomma snöflingor. På en ståltråd som löper genom hela dukningen har jag trätt rönnbär. Ståltrådens cirkelformer skänker rörelse och håller ihop arrangemanget.

IMG_6369   IMG_6250

Redan för ett par veckor sedan hade jag dukningen klar i mitt huvud. Jag ville ha liggande amaryllisar vars stjälkar strävar uppåt. Amaryllisarnas lökar lindade jag in i mossa, som små kullar.IMG_6374

Små julgranar på rot står i varsina glasskålar. Visst ser det ut som skogsens tjärn!IMG_6378

IMG_6236

Små buketter av marton och ädelgran är bordsplacering och servettringar.IMG_6228.  Snyggt med nubbglasen som står i ölglas, ger höjd till kuvertet.

Hoppas ni fått inspiration till att skapa vackra juldukningar!

Kommentera