Smal skötselfri häck!?

Tänk så praktiskt om det fanns en smal låg, eller hög skötselfri häck!?  Jag menar en sådan som inte behöver beskäras ex antal gånger per säsong för att den ska hållas på plats och inte hänga ut över gatan eller in över grannens tomt. Och om man bara tänker en aningens utanför ramarna så finns just en sådan häck! Flertalet gånger har jag passerat Klättervildvins ”häckar”, Parthenocissus quinquefolia och tänkt att det är en riktigt bra ”genvägshäck”. Det man behöver är dock ett staket som vildvinet kan klänga/klättra på tex Gunnebostängsel. En endaste planta vildvin kan med tiden täcka 10 -15 meter! Fast om jag själv skulle nyplantera en vildvinshäck hade jag satt plantorna med ca 4 – 5 meters avstånd.

Vildvinet med sina vackra höstfärger.

Närmast vildvinshäck och i bakgrunden skymtar en formklippt liguster häck.

Fult Gunnebo stängsel blir fint Gunnebo stängsel med vildvin!

Kommentera