Föredrag i Skellefteå

Äntligen så ska jag få komma upp till Skellefteå och hålla föredrag! Det ska bli så spännande – och jag vet att det är många som kommer för att lyssna. Jag kommer berätta om ”Genvägar till köksträdgården” och ”Genvägar till vacker trädgård” med fokus på ”starta igång trädgården” efter vintern. Platsen är Blomsterlandets butik i Skellefteå kl 18 imorgon torsdag! Jag hoppas att vi ses då!

bokomslag

Nyhetsmorgon 29 mars 2017

IMG_4745

I morse gästade jag Nyhetsmorgon med frosttåliga vårblommor. Klicka på någon av bilderna så kommer du till klippet:) IMG_4746

Tilde och Peter var som alltid intresserade och positivt härliga! Jag hoppas att du som tittade fann det både intressant, lärorikt och inspirerande.

IMG_4742

En kruka full av toffelblommor!

IMG_4767

5 i top frosttåliga växter:

  1. Gyllenlack, Erysimum
  2. Spetsmössa, Tiarell
  3. Ranunkel, Ranunculus
  4. Luktviol, Viola odorata
  5. Toffelblomma, Calceoralia Calynops

 Övriga växter jag hade med mig:

  • Magnolia, Magnolia
  • Narcisser, Narcissus
  • Klöver, Trifolium
  • Alunrot, Heuchera

IMG_4764

Tack till Nyhetsmorgon för denna gång hoppas jag få komma åter! Tack också till Blomsterlandet för lån av krukor och växter samt Floramanufaktur och Bric-a-brac för de fina kläderna:).

Klippet finns här

Imorgon kommer jag till Nyhetsmorgon

Imorgon är det dags igen för mig att besöka Nyhetsmorgon på TV 4!. Jag kommer att prata om frosttåliga växter. Nu tror många att våren verkligen har kommit efter helgens värmerekord, men icke, plötsligt slår kylan till igen och det är minusgrader.

Men var inte orolig! Det finns fina tuffingar som tål lite frost. Bland annat: Balkansippa, tusensköna, förgätmigej, jordviva, viol, julros, plättar i luften, murgröna, tulpaner, pärlhyacint, snödroppar, kungsängsliljor m fl.

IMG_7765

Sthlms trädgårdsmässa!

IMG_4530

Igår besökte jag Stockholms trädgårdsmässa i Kista. Ett härligt vårtecken, nu drar trädgårdssäsongen igång på allvar!

IMG_4488IMG_4504

Mässan bjuder på ett trevligt föreläsningsprogram med intressanta ämnen. Moderator Jessica Lyon, här tillsammans med Hannu. Och många utställare med vårens spännande trädgårdsnyheter!

IMG_4484

Jag träffade kollega Helena som driver klädföretaget Flora manufaktur i hennes monter. En av årets nyheter i hennes kollektion är jeansoverallen. Så snygg!!! och praktisk! Man kan vara både, välklädd och arbetsklädd på samma gång :) På onsdag bär jag dressen i Nyhetsmorgon.

IMG_4524

Hos Impecta stannade jag till länge och drömde mig bort bland sommarblommor och grönsaker! Som sagt, sugen på ALLT!

IMG_4491IMG_4506

Kul att det fanns många inspirationsmontrar. Bland annat denna, där Floristutbildarna tolkar Blomsterfrämjandets trädgårdstrender för 2017. Och cykeln som gjord för en trädgårdsmästare! Lena Nyströms härliga design, hon klär in de mesta med garn!

IMG_4510IMG_4511

Vad vore en mässa utan Pelargonfönstret! Så genuint och pelargoner utav högsta kvalité. Deras egna pelargonnäring kan jag varmt rekommendera! Ett måste till mina hungriga pellisar som snart ska få flytta från växthuset till glasverandan i köket här hemma.

IMG_4515

Underbara Mats och Margareta! Få vet att jag och Margareta varit kollegor på SAS. Hon var purser på en av mina första flygningar jag gjorde som nyutexaminerad flygvärdinna. Jag hann flyga med henne många gånger under mina 16 år i luften och jag tror Margareta hann med över 30 år!!! Omtyckt var hon också, hade rekord i rosbrev från passagerare! Mats träffade hon då hon var stationerad i Jemen på 60-talet och Mats jobbade som trädgårdsmästare i någon prins tjusiga trädgård. Jag antar att det var kärlek vid första ögonkastet, och den håller än idag. Visst är de ett rart par!

 

 

Rackarungens!

IMG_4306

Nu händer det spännande grejer i växthuset! Rackarungens Emma Kronborg tillverkar nämligen allehanda naturliga hudprodukter där. Dessa kan jag varmt rekommendera! Har redan blivit beroende av hennes cerat ”Midvinterdagg”.

IMG_4304

Besök gärna Rackarungens hemsida och webbshop. Emma håller flera kurser i växthuset där du lär dig göra både krämer, salvor och mycket mer!

Rackarungens hemsida

Det växer i växthuset!

IMG_4310

Nu har jag gjort tidningskrukor och sått sommaräng däri!

IMG_4335

Jag tager vad jag haver, så även cylindervaser! Extra roligt eftersom man kan se när rotsystemet växer!

IMG_4301

Potatisen sitter på förgroning. Här ska det bli härliga groddar och rotsystem som jag planterar ut när maskrosorna blommar. Då är nämligen jorden tillräckligt varm. Det fick jag lära mig av Marie på helgens mässa i Nyköping. Fortsättning följer på mina sådder och potatisar….

Föreläsning 23 mars

img_9903

På torsdag den 23 mars föreläser jag om boken ”Genvägar till vacker trädgård”. Föreläsningen hålls i växthuset på Överjärva Gård.

IMG_4383

Vill du mycket trädgård men tror dig inte riktigt ha tiden som behövs? Då är detta föredraget för dig! Du kommer att bli förvånad över vilka smarta och enkla medel som finns för att skapa den trädgård du vill.

Rätt växtval, blickfång, blommande buskar och välbeprövade trädgårdsmästarknep kommer att förenkla ditt trädgårdsarbete. Det gäller att göra ”rätt trädgårdsval” när du handlar växter, designar rabatten eller planerar ditt trädgårdsarbete. Detta blir genvägarna som får dig att lyckas.

Min önskan är att kicka igång din entusiasmen till trädgård och inse att det faktiskt inte är så svårt och krångligt – utan det är möjligt för alla att få den trädgård man drömmer om.

Föreläsningen 2 x45 minuter

Möjlighet att köpa signerat ex av boken ”Genvägar till en vacker trädgård” till ett rabatterat pris.

Jag lovar en kväll full av trädgårdsinspiration! Du får med dig många smarta knep som förenklar ditt trädgårdsarbete samtidigt som din trädgård bara blir vackrare! Det här vill du inte missa!

Nyhetsbrev!

Nyhetsbrev 1

Nytt för i år är att jag skickar ut Nyhetsbrev om allt jag har på gång. 2-4 gånger/år kommer brevet och där kan du läsa om alla mina kurser, nysläppta böcker, föreläsningar och mässor som jag deltar på.

Nyhetsbrev 2

Vill du också få ett Nyhetsbrev? Maila mig din mailadress så lägger jag in dig. Allt gott! /Linda

Maila Linda här!

Tack till Nyköpings Bomässa

IMG_4343

Mitt i entréhallen stod jag med alla böcker och fick träffa så många pratsamma, glada och nyfikna besökare!

IMG_4367IMG_4368IMG_4364

Många selfies blev det! Liksom många sålda böcker, så roligt!

IMG_4362

Men allt roligt har ett slut, så även denna mässa. Montern är riven och väskorna är packade, en del med riktigt värdefullt innehåll i:)

Tack till PR Media! Vi ses i Medelpad i maj!