Ett fåtal platser kvar till julkursern!

img_5112

För 3:e året i rad håller jag julkurser i växthuset på Överjärva Gård och på tisdag startar den förstakursen för i år. Då binder vi jul/adventskransar som du att antingen kan hänga på dörren eller lägga på bordet med ljushållare i. Det finns 3 platser kvar till kursen. Är du intresserad går det bra att boka plats här.

img_5551

Julkurserna pågår ända fram till 3:e advent. Läs mer och boka här.

Trevlig söndag!

Idag har vi premiär! Öppet i växthuset lör-sön 11-16!

cid_6bc131d7-26c5-4d8c-95ee-7de6353a9b4alan

Nu har vi fyllt växthuset till bristningsgränsen med julens växter, konsthantverk, tavlor, keramik, pyssel, dekorationer och inredningsdetaljer! Varmt välkomna!

cid_c9abfdd7-3c3a-4f46-a793-9cb7a9352cf3lan

Idag har vi även ”drop-in” för dig som vill binda och dekorera din egen adventskrans. Det kommer bli en mysigt pysslig stund tillsammans med barn, barnbarn eller vänner:

 

Vinterstämning i växthuset, vi öppnar lördag 12 november!

img_2375

Nu har alla varor packats upp, möbleringen för julkurser är klar och halmen ligger strödd på golvet. Det enda som saknas är alla växter. Men dessa flyttar in på fredag!img_2369

Borden är dukade och faten är fyllda med naturens eget pysselmaterial!img_2379

Dofterna är ljuvliga från torkade apelsiner, lime och stjärnanis!1

Det blir trångt i växthuset när varenda vrå är fylld med jul! Varmt välkomna på lördag den 12 november. Butiken är öppen lördag – söndag 11.00-16.00 ända fram till Lucia dvs 11 december.

Föreläsning om ”Prydnadsgräs” i Västerås 10 nov

 

Jag har en stark förkärlek till Prydnadsgräs och anser att ingen trädgård eller plantering är komplett utan gräs! Prydnadsgräsen har varit växternas ”doldisar” under många år vilket jag tror delvis beror på att man inte vet hur man ska använda sig av dem. Under min föreläsning visar jag därför flera förslag på hur och varför jag odlar prydnadsgräs! Jag vill väcka odlarlusten hos publiken genom att visa förslag på gräsens många olika användningsområden. Jag ger konkreta tips om skötsel, odlingsvärda arter/sorter och samplanteringsförslag. Allt presenterat på ett inspirerande vis i ord och bild!

  • DATUM: 10 nov
  • TID: 19.00
  • Lokal: Mikaelisalen, Västerås
  • INTRÄDE: 50:-.

Den första snön!

img_2322

Jag älskar verkligen årstider, tydliga sådana inte som de som jag upplevde när jag var i San Diego för många år sedan. Där var det knappt någon skillnad mellan sommar och vinter. fullsizerender

Nu har jag njutit av hösten ett par månader och i veckan kom den första snön. Väderomslag ger mig energi, nu är det dags att gå vidare, in i en annan tid. Juletid!

Vinterns dekorationer

vinterns-pyssell

Kreativt vinterpyssel med naturliga material

Nu tror jag snön ligger vit över hela Sverige och då passar det verkligen bra att gå inomhus och vara kreativ. Efter efterfrågan börjar jag i år med en ny vinter/jul kurs! Lite längre, 3 h och med inriktning på vinterpyssel. Jag inspirerar – du gör! Här finns allt naturen har att erbjuda för att göra det vackraste vinterdekorationer man kan tänka sig, kottar, bär, mossa och torkad kronärtskocka – bland annat! Av naturliga material skapar du det du vill. Vi håller till i Växthuset och bjuder på fika, I kurskostnaden ingår material.

Pris 550 kr, då ingår allt material och fika. Max 10 deltagare/kurs.

Nu har julen flyttat in i växthuset!

overjarva

Nu har jag, Ester och Lisa arbetat en hel vecka med att plocka upp över 200 varor till butiken i växthuset! Lördagen den 12 november öppnar vi upp för julen 2016! Det ska bli så otroligt roligt! Än så länge har över 100 personer bokat sig för julkurserna i växthuset men det finns fortfarande några ströplatser kvar. Är du intresserad att komma hit och vara kreativ, klicka på länken så kommer du till bokningen.

Julkurser 2016 i växthuset på Överjärva Gård