Bokmässan

På fredag förmiddag tog jag tåget till Göteborg, full av förväntan över min medverkan på bokmässan.

3img_1309

På Trädgårdsscenen föreläste jag på lördag eftermiddagen. Jag berättade om boken och gav smakprov från denna om alla mina ”Genvägar”. Med mig hade jag fröerna ”Mammas höga blomma” som jag delade ut till publiken, efter att de svarat ”rätt” på mina frågor. De var alla så intresserade och engagerade!

Processed with VSCO with f2 presetimg_1315-1

Därefter signerade jag böcker i både Ord & Bilds monter och i bokförlagets Ordalagets monter. Så roligt och glädjefyllt att prata med läsare!!!

Möt mig på bokmässan i helgen

img_9903Min första bokmässa! Nu är det dags, till helgen den 23-25 sept, kommer jag vara på plats på Bokmässan i Göteborg. På lördagen gästar jag trädgårdscenen kl 15.30 och föreläser.  Därefter är det signering i mitt bokförlag, Ordalagets monter, B03:60, stora hallen. Alla som vill ha sin bok signerad av mig får en liten fröpåse med ”Mammas höga blomma”.

Vi ses där!

Vinter och julkurser 2016, datum släppta!

Julkurser

Nu är det jul igen (ja – faktiskt – alldeles snart!) och äntligen tid att få göra vackra julkransar att hänga på ytterdörren eller andra ställen man vill dekorera. Eller släppa loss kreativiteten och sätta ihop en underbar julgrupp att ge bort, eller dekorera hemmet med.

För tredje året i öppnar Linda upp sin ateljé och sitt växthus Uterummet på Överjärva gård och håller i årets populäraste kurser i julkransbindning. Första kursen är den 15 november och sen håller det på nästan ända fram till jul!

cid_c9abfdd7-3c3a-4f46-a793-9cb7a9352cf3lan

I priset på 150 kr ingår grundmaterial till det du vill skapa och fika. Men därutöver har Linda dukat upp ett bord översållat med alla typer av dekorationer du kan önska. Fjädrar, kottar, pärlor, gran- och tallkvistar såklart! Röda band och mossa – ja allt du behöver för att göra din egna unika julkrans eller bordsdekoration.

Ta med dig varma kläder. Vi arbetar ute i själva växthuset och det kan vara lite kyligt i början, men när vi väl är igång brukar kreativiteten där inne värma oss alla.

Vill du vara säker på en plats – boka i tid!

Välkomna!

Julkransbindning

1

 • Lördag 12 nov kl 15-17 Fullbokad
 • Tisdag 15 nov kl 18-20. 3 platser kvar  Boka här!
 • Torsdag 17 nov Dagtid! kl. 14-16. 2 platser kvar! Boka här!
 • Torsdag den 17 nov kl 18-20. Fullbokad
 • Lördag den 19 nov Dagtid kl. 9-11. Boka här!
 • Tisdag 22 nov kl 18-20. Fullbokad.
 • Onsdag 23 nov kl 18-20. Fullbokad
 • Onsdag 23 nov kl 15-17. Fullbokad
 • Torsdag 24 nov kl 18-20. 4 platser kvar! Boka här!

Pris 150 kr, då ingår halmstomme eller kottar och bindningstråd och fika. Övriga materialkostnader tillkommer. Max 10 deltagare/kurs.

 Julgrupper

img_5112

 • Tisdag 29 nov kl 18-20 Fullbokad.
 • Onsdag 30 nov kl 18-20. Fullbokad
 • Torsdag 1 dec kl 18-20. Fullbokad
 • Tisdag 6 dec kl 18-20. 5 platser kvar Boka här!
 • Onsdag 7 dec kl 18-20. 2 platser kvar Boka här!
 • Torsdag 8 dec kl 14-17. Fullbokad
 • Torsdag 8 dec kl 18-20. Fullbokad

Pris 150 kr, då ingår jord och mossa samt fika. Övriga materialkostnader tillkommer. Tag gärna med egen kruka eller dylikt som du vill plantera i. Max 10 deltagare/kurs.

Kreativt vinterpyssel med naturliga material

Efter efterfrågan börjar Linda i år med en ny kurs! Lite längre, 3 h och med inriktning på vinterpyssel. Hon inspirerar – du gör! Här finns allt naturen har att erbjuda för att göra det vackraste vinterdekorationer man kan tänka sig, kottar, bär, mossa och torkad kronärtskocka – bland annat! Av naturliga material skapar du det du vill. Vi håller till i Växthuset och bjuder på fika, I kurskostnaden ingår material.

Kronärstskocka

Pris 550 kr, då ingår allt material och fika. Max 10 deltagare/kurs.

 Lär dig stöpa ljuskronor

Även i år gästar Sarah Appeltofft växthuset för ljusstöpning. Förra julens work-shops blev mycket populära och det skapades fantastiska ljuskronor av deltagarna . Inga förkunskaper krävs. Workshopen är en hel dag kl:10 – ca 17. Ni kommer att tillverka två eller tre ljuskronor/person under dagen. Det finns flera olika modeller att välja mellan. Passa på att ha en härlig dag med din vän, förälder, arbetskamrat eller barn. (Åldersgräns 10 år.)

11f237c3-c959-42a2-b234-40663052b56e

Pris: 1195 kr per person då ingår allt material och fika. Lunch medtages (det finns microugn) eller finns att köpa i det mysiga kafét i Hästskostallet

 Företagsevent

IMG_5248

Boka hela företaget! Eller bara din avdelning! Vill du göra något roligt och kreativt tillsammans med kollegorna på jobbet lagom till jul? Linda anordnar även unika kvällskurser i julkransbindning och juldekorationer på uppdrag från fler företag. Var först med idén på ditt jobb.

Kontakta Linda Schilén direkt för mer information. Klicka här.

 

 

Flora manufaktur

Foto: Cecilia Nordstrand

Foto: Cecilia Nordstrand

Som trädgårdsmästare gäller det att ha ordning på sina verktyg, det finns inget som gör mig så irriterad och handlingsförlamad som när jag inte hittar min sekatör! Bra arbetskläder är således A och O. Arbetskläder ska såklart inte bara hålla ordning på redskap utan också vara praktiska att jobba i. Det funkar liksom inte om byxorna har dålig passform och blir obekväma. Jag har äntligen hittat ett favoritmärke i denna djungel av utbud som finns. IMG_9796

Flora manufaktur gör stilrena och feminina arbetskläder för kvinnliga former, något som jag verkligen gillar. Dessutom med många genomtänkta och funktionella detaljer.

IMG_9784

Min favorit är hölstret för sekatören. Fickan är så väl tilltagen att jag till och med får plats med min sax jag putsar blommor med. Kardborrfästet gör att det är enkelt att snabbt dra upp sekatören och sedan få den på plats igen.

IMG_9785

Att de utanpåliggande fickorna går att ta loss är bara så bra! När man ska in och äta lunch, åka iväg på ärenden kanske inte hela utrustningen med fröpåsar, uppbindningstråd, ogräsrensare etc. behöver följa med. Då är den här funktionen så himla praktisk, plocka av och lämna fickorna hemma. Jag har förutom byxor även en kjol med samma sorts fickor, praktiskt eftersom dessa också fungerar på byxorna. På så vis behöver jag inte flytta över alla verktyg när jag byter kläder.

Läderdetaljer

Läderdetaljer

Detaljer i läder ger en kvalitetsstämpel liksom knappar i träimitation och det blårandiga fodret. Allt mycket genomtänkt!

Knappar i träimitation

Knappar i träimitation

 

Fodrade med blåa ränder

Fodrade med blåa ränder