Konstkurser i höst!

IMG_4207

I september är det kursstarter! Intresserad av att utveckla ditt måleri? I höst kommer jag leda konstkurser, både nybörjare och fortsättningskurser. Än finns det några platser kvar till nybörjarkursen. Fortsättningskursen är fullbokad men det går bra att anmäla sig till reservplats.

Målsättning med kursen:

Min förhoppning är att ni alla ska hitta och utveckla er personliga stil. Självklart lär jag gärna ut min målningsteknik, men primärt är att ni ska få självförtroende i ert eget måleri och väcka er kreativa sida till liv, så att ni även efter dessa tillfällen fortsätter att måla! Varmt välkomna!

Beskrivning av kursen:

Med ett foto som utgångspunkt målar du din tavla. För att inte låsa sig vid motivet vänder vi upp och ner på fotot och duken emellanåt. Vi arbetar med att fånga ljuset och skuggorna för att skapa djup i motivet.

Ni väljer era egna motiv antingen genom egna bilder eller från någon av alla foton som jag har i min bildbank. Det är fritt att måla vad ni vill men själv är mitt favorit motiv växter/blommor som jag förstorar upp. Ni bestämmer själva hur många tavlor ni vill måla.

Det finns både bordsstafflin och golvstafflin så det räcker till alla.

Varmt välkommen!

Sommarens tavlor

Vid staffliet 1

Den här sommaren har jag verkligen kopplat av, funnit min egna kreativa kraft inom måleriet. Jag som alltid målat blommor har funnit nya motiv.

Skärgård Vårat sommarhus ligger på en ö i Stockholms skärgård, högt upp på berget har vi en vidunderlig utsikt över Torsbyfjädern och oxdjupet. Här har vatten, klippor och fåglar inspirerat mig, gjort mig nyfiken på att måla havsörnar och falkar. Något med deras uttrycksfulla blickar och näbbar…Atelje

Sena kvällar har jag stått på altan och målat tills det blivit så mörkt att jag inte kunnat se skillnad på färgerna. Ville inte att solen skulle gå ner, ville bara fortsätta måla. Precis så som det ska vara när man är i ”flow”.Palette 1

Jag gav dem nya färger, några färgsprakande andra mer dova och istället för att måla med ”osynliga” penseldrag har jag fokuserat på att penseldragen verkligen ska synas. Det finns något kraftfullt i det. I höst planerar jag en utställning på Överjärva Gård. Men än återstår 4 målningar…

Falk belåten

En falk som ser mycket belåten ut. I harmoniska blå färger med inslag av gröngult.Falk blåmes

En falk som kanske mer liknar en ”blåmes”. Falk hippie

Indianfalk?! Falk indian

Hippiefalk?!Havsörn granitgrå

Granitgrå.Havsörn sakta ner

Sakta ner.

Trädgårdsresa till Enköping med mig som guide!

Äntligen börjar sensommarblomningen i trädgården! Kanske har du rabatter fyllda av prunkande höstanemoner, bolltistlar och prydnadsgräs? Eller har du rabatter som blommat över för länge sedan? Oavsett så kan man alltid behöva hämta ny inspiration! Själv åker jag helst till Enköpings parker, om och om igen. För det vet vi att trädgårdar är förgängliga och förändras ständigt. Vissa växter tackar för sig medans andra tar för sig med härlig växtkraft. Söndagen den 4 september planerar jag tillsammans med Karina på Trädgårdsrummet i Bromma en trädgårdsresa till Enköping och än finns några platser kvar! Läs gärna igenom nedan och hör av dig till antingen mig (via kontakt i menyn ovan) eller till Karina på Trädgårdsrummet om du vill hänga med oss!

 

Trädgårdsresa till Enköpings parker med buss 

  • Sön den 4 sept 2016
  • kl 08:00-ca 17.00
  • Pris 950 kr/person inklusive moms
  • Ciceron: Linda Schilén, Trädgårdsmästare & konstnär, Uterummet
  • Buss från Trädgårdsrummet, Nyängsvägen 83, Bromma

Följ med på en trevlig heldagsutflykt med buss till Enköpings trädgårdsparker, som innehåller några av Sveriges vackraste parker! Sensommaren är en fantastisk tid för ett besök för att uppleva sprakande höstblommande perenner, prydnadsbuskar och träd och stora ruggar av olika prydnadsgräs som vajar för vinden. I staden finns över 20 parker, kanske mest känd är Drömparken, den stora perennparken skapad av den holländske trädgårdsdesignern Piet Oudolf.

Linda kommer både att berätta och visa på härliga växtkompositioner, sortnamn på växter samt guida i parkerna. Vi åker gemensam buss med avfärd från Trädgårdsrummet. Bussen kommer att avgå precis utanför butiken och det är bara att hoppa in och njuta av färden till Enköping.

Pris 950 kr/person inklusive moms.

I priset ingår:

  • Bussresa
  • Lunch, förmiddags- och eftermiddagskaffe
  • Guidad tur av Linda Schilén. Minimiantalet är 15 deltagare (max 20).

Medtages: Bekväma skor och kläder efter väder.

Anmäl dig senast 16 augusti till Karina Bergstrand 072-200 21 20 eller per mail till info@tradgardsrummet.se (ange namn, telefonnr och adress). Efter anmälan får du en bekräftelse på mail. Faktura skickas när det är tillräckligt många anmälda till resan. Anmälan är bindande om du inte avanmäler dig minst 1 vecka innan resan. Du får förstås gärna skicka någon annan om du får förhinder.

Varmt välkommen!

IMG_2035