Älskade mamma!

IMG_5683

Mamma, idag är din dag. Jag tänker på allt vi tillsammans gjort genom åren, ja genom hela livet. Vi delar så mycket, både intressen, djur och hus! Vad livet skulle vara tomt utan dig, utan dina kloka ord men även dina tokiga ord. Många skratt som fått oss att kikna men även allvarligare stunder då vi varit tacksamma att vi haft varandra.

LS008

Vi pratar ofta, mycket och länge. Bollar idéer, ger varandra så mycket inspiration att vi inte vet vart vi ska börja när det är dags att sätta dem i verk! Även om du alltid har en stående plan; ”Först gör vi det här, sedan det där och så tar vi det andra sen”?!?

LS007

Finaste mamma!

IMG_0790Och du, du har alltid ett finger med, i det mesta jag gör ;)

Fotona på oss är tagna av fotograf Anders Kronergård

FÖRELÄSNING IKVÄLL 24/5

IMG_1234

Varmt välkomna på föreläsning ikväll i Trädgårdsrummet Bromma Kl 18.00. Det finns fortfarande 4 platser kvar! Bokning sker via länken nedan:)

Hur laddar jag huvudet med nya idéer till trädgården? Jo genom att inspireras av andra! Jag tar ett par dagars semester i augusti, tankar bilen, laddar batteriet i kameran, hämtar upp min mamma som ressällskap och sedan bär det av, mot trädgårdsupplevelser! Allt jag ser dokumenteras med hjälp av kameralinsen, små anteckningar förs i blocket och i mitt sinne lagras intrycken av dofter och ljud. Efter ett par dagars turnerande är mitt huvud fullmatat med nya idéer och jag styr hemåt för att sätta dem i verket! Jag har med nogsamhet och med omsorg valt ut några av Sveriges trädgårdspärlor som jag i det här föredraget delar med mig av. Jag visar på hur dess formgivningar, växtval och kreativa idéer konkret kan appliceras i den egna trädgård. Föreläsningen är dessutom en inspirationskälla till att själv planera in sommarens trädgårdsresor, förhoppningsvis till samma platser som jag besökt. Jag lägger alltid stor vikt vid att bilderna ska vara vackra och vilsamma för ögat att se på, de talar sitt egna språk. Jag föreläser 1 tim eller 2 x 45 min. Boka eller skicka förfrågan här.

Del 1 innehåller följande trädgårdar:

  • Läckö Slott
  • Gunillaberg, Tage Andersen
  • Norrvikens Trädgårdar
  • Hovdala Slott
  • Astrid Lindgrens Näs
  • Talldungens gårdshotell, Brösarps Backar

Margretetorps trädgårdsmässa

Margaretetorp Trädgårdsmässa

Imorgon öppnar trädgårdsmässan här i Margretetorp och det ska bli så roligt att få delta. Jag kommer både föreläsa, trädgårdsrådgiva och ha en monter för försäljning av växtstöd. Bor du i närheten hoppas jag vi ses!

FÖRELÄSNINGSTIDER ”GENVÄGAR TILL VACKER TRÄDGÅRD”:

FRE 14.00 – 14.20

LÖR 11.50 – 12.20

SÖN 13.30 – 14.00

 

Nyhetsmorgon i april och maj

Det har verkligen varit ett par händelserika månader med föreläsningar, mässor, intervjuer, boksläpp, work-shops och nu senast mina besök i Nyhetsmorgon. Har ni missat inslagen så finns de här :)

Nyhetsmorgon 18 april 2016 klicka på länken eller bilden för att se inslaget

18 april

Nyhetsmorgon 2 maj 2016 klicka på länken eller bilden för att se inslaget

2 maj 2016

Nyhetsmorgon 18 maj 2016 klicka på länken eller bilden för att se inslaget

19 maj 2016

Tack till TV4 för härliga besök, Blomsterlandet för alla vackra blommor, krukor och vaser. Tack Bric-a-Brac och Fröken Söt för snygga kläder!!!

En trädgårdsmästare sitter sällan framför datorn!

Linda i trädgården

Alltså jag vet, knappt jag kan kalla mig själv för bloggare så få inlägg som gjorts den senaste tiden. Även om jag har hur många möjliga inlägg som helst att publicera finns inte tiden… Som trädgårdsmästare sitter jag sällan vid datorn, mina händer är snarare i jorden eller så står jag på en scen och pratar trädgård! Men snart så, snart kommer bloggen fyllas av nya inlägg från hela våren. Snart… Tills dess följ mig på instagram och/eller Facebook Linda Schilen :)

STORA KRAMAR LINDA