Bara vara…

  
Efter en intensiv vår kommer den efterlängtade vilan! Jag njuter av konsten att inget göra, inte prestera och inte passa tider. 

  
Platsen jag och familjen valt är Grekland och ön Koufonisia. Jag kan varmt rekommendera Koufonisia hotel & resort!

 
Såklart inspireras jag av planteringar i plåtburkar. Jo visst har man sett det förut men det är lika häftigt ändå!

   

Flikrabarber

linda vartradgard

Jag har en riktig monsterperenn i trädgården, flikrabarben Rheum palmatum.Längst ner i trädgården under skuggan av äppelträd och syrener stoltserar den med enorma blad. Fotot ovan taget av fotograf Cecilia NordstrandIMG_8585

Två roliga detaljer är att när det regnar så smattrar det härligt på bladen och när en vindpust drar förbi så visar de annars gröna bladen upp en vacker rödton på undersidan av bladen! Den matchar således min utemöbel ;)

Kaktusplantering

  

Idag tog vi oss en vända till Norrköping för att se kaktusplanteringen i Carl Johans park. Eller som trädgårdsmästaren jag pratade med kallade parken; ”stadens hjärta” :)

  
Ända sedan 1926 har staden planterat motivgrupper, en lång och återkommande tradition således. 25000 kaktusar ryms i planteringen! 
Varje år får företag eller organisationer som är över 50år ansöka om att få sitt emblem i kaktusar. Nu på torsdag är det invigning med pompa, ståt och kameler?!?  
Då får nämligen Kolmårdens Djurpark den äran att pryda motivgruppen. Kamelerna? Jo de ryktas om att dessa kommer vara på plats…

Brunstorps Gård


I Huskvarna, alldeles utmed E4, ovan Vätterns strand ligger Brunstorps Gård. Här stannade jag till för en kort paus när jag körde Jönköping t/r. Här kunde jag se ca 200 olika sorters äppel, päron och körsbärsträd som står planterade på södersluttningen ner mot Vättern. På Brunstorpsgård finns nämligen ett av Sveriges klonarkiv för fruktträd. Men här fanns så mycket!   Som meterlånga rabatter med perenner, prydnadsgräs och buskar.   Sedan 2013 är en rabatt iordninggjord för perenner från Grönt kulturarv. Dvs perenner som odlats i Sverige innan 1940-talet. För en växtnörd som mig var det hur intressant som helst!!!    
Vackert inhägnad krydd/köksträdgård.   Vid trädgårdskaféet tog jag mig en kaffe med utsikt över Vättern!  Inte utan min trogna kompis :)  På gården fanns en utställning av kaffekannor som jag blev så imponerad av!!!   Något annat som imponerade var de höga bergsplanteringarna med rododendron i blom. Nästa gång ni susar förbi på E4:an, stanna till här på Brunstorps! Kan varmt rekommendera ett besök:)

Goda grannar!

IMG_0249

De snyggaste kompositionerna styr blommorna över. Är du osäker med vilka färger du ska fylla dina krukor, titta på blommorna och hitta färger hos dem. Stjärnögats orange ton hittade sin kompis i den här brandröd/orange gerberan.Bild1

Här har gyllenlackens limefärgade mitt hittat sitt sällskap i helichrysum.

Curves Kungsholmen

  

Vilken härlig medlemskväll Anna-Lena och Karin anordnade igår på Curves, där jag var inbjuden som föreläsare! 

Under kvällen bjöds på gröna drinkar med gröna balkongodlings tips! Jag bjöd på mina bästa design och skötselknep inför en fullsatt publik! 

Stort tack för en fantastisk kväll!!!  

 

Citronmeliss

Igår när solen sken och gav värme fick jag sådan lust att baka!  Äntligen kunde jag sitta i bersån utan att frysa, regna eller blåsa bort! Jag drack mitt kaffe med nybakad citronsockerkaka smaksatt med citronmeliss i sällskap av Jessica Lyon från Odlings-TV…