Kulturkalender och vernissage…

I dagarna kom Solna stad ut med vårens kulturkalender och den 10/5 finns jag och min mammas tavlor med som evenemang.

Kultur IMG_7190

10/5 – 11/5 har vi vernissage i Blomsterprakt på Överjärva gård. Vi håller ateljén öppen  och visar våra nya målningar mellan kl. 11.00 – 16.00.

Utställningen fortsätter även 17/5 – 18/5. Välkommen!lindas atelje

Vill du läsa hela kalendern finns den här som pdf Kultur & Evenemangs kalender 2014

 

 

Öppettider i ateljébutiken på Överjärva gård…

Under vintern håller vi ateljébutiken i växthuset STÄNGD.

IMG_0209

Men det kan vara så att när vi ändå är där och målar håller ÖPPET. Ett tips är därför att titta in här på bloggen om ni planerar ett besök till Överjärva gård. Kanske har ni turen att vi just den dagen är där :).

IMG_0215

Ateljébutiken öppnar åter i April. För öppettider se här: Butikens öppettider April Välkomna!

 

I helgen som var…

I söndags var det åter igen dags för leverans av krukor till Norra Djurgårdsstaden och den här gången blev det en riktig utmaning.IMG_7176

Jag har sällan en färdig plan utan bestämmer växter efter utbudet i trädgårdshallarna. Men nu fann jag, till min förvåning att inte en endaste utomhusväxt var till försäljning, inte ens en barrväxt!!! Hur skulle jag nu få till krukorna vars syfte är att vara blickfång?!?IMG_7172

Jag fick verkligen gnugga mitt kreativa sinne och fundera på andra material. Jag vet att kunden gärna vill ha något som blommar (i januari!) och färggrannt (i januari!)…IMG_7181

Efter intensivt funderande valde jag, yvig trollhassel för att fylla ut med, blå bambupinnar för att strama upp, vit och blå marton på snitt för att plocka upp färgen i de blå bambupinnarna, silverfärgade pärlor som blänk och barkflies för att täcka jorden.IMG_7180

Jag förstod att jag lyckats med mina krukor då flera passerande varit tvungna att gå fram nära och se :) De blev alltså blickfång trots allt!

Formex våren 2014…

På Formex förra veckan presenterades vårens nyheter inom inredning, trädgård och mode. Jag var där för att snappa upp trender, färger och material. Som alltid när våren är på antågande kommer den med pastellerna. Materialen som gäller är glas eller matta målade föremål, rotting kommer nog bli stort i vår, det naturliga. Jag har valt att lista det jag såg:

VÅRENS FÄRGER

 IMG_3889 IMG_3890

IMG_3891IMG_3892

Hos Nordal hade man exponerat sina produkter efter vårens färger. Jag gillade den blålila bäst associerar till blåbärsmjölk. Även den orange blev en favorit. Den busade till och gav energi till de milda pastellerna.

MATERIAL

IMG_3897  IMG_3906

IMG_3881  IMG_3886

Färgat glas fanns överallt! Jag förstår varför, glas känns fräscht speciellt när det blänker till i solljuset. Fjädrar dök också upp i var och varannan monter, en del som dekoration i glasflaskor (såklart) men oftast som lampskärmar. Rotting, det naturliga materialet var också återkommande som målade inredningsdetaljer i matt pastell. På bilden syns ljusmanschetter.

MIN FAVORIT

IMG_3915

IMG_3914

Garden glory! Jag gillar verkligen deras vattenslang och har gjort sedan jag såg den för för första gången för ett par år sedan. ”For glamorous people with dirty nails” står det på väggen i montern och i de orden vill jag gärna känna igen mig i. Trädgårdprodukter behöver inte bara vara praktiska. En trädgårdsslang från Garden glory vill man ha framme. Jag gillar!

FINASTE MONTER

IMG_3927

I höstas när jag besökte Formex blev Västergården min favoritmonter så även nu! Jag gillade den skarpt den var kreativ, tokig, egensinnig och vansinnigt inspirerande. Precis som deras keramik och alla andra produkter.IMG_3923

Redan utanför blev jag fångad och nyfiken av  den här lekfulls sommar dukningen. Färgerna, keramiken och de gamla fönsterrutorna på fototapeten presenterade fint vad som fanns inne i montern.

IMG_3925 IMG_3926

Kolonner av keramik, sobra färger och robusta material. Överallt fanns det något att titta på och personalen välkomnade med smakprover av deras kakor. Härlig och vänlig stämning! Tack!

 

Nu är jag tillbaks från solstolen!

Och jag har rivstartat vill jag lova! Knappt jag hann landa på Arlanda i lördags förrän jag klev in på Formex mässan! Bilder därifrån och trendspaning kommer i morgondagens inlägg. Idag däremot tänkte jag berätta om vad jag gjorde igår!slottet

I tisdags tog jag flyget till Ängelholm för att vara modell i en reklamfotografering på Sofiero. IMG_7088

Fotograferingen skedde i kungens gamla vinhus.IMG_7130

IMG_7132

Ett vackert växthus med hundraåriga vinstockar. Rätt miljö som påminde mycket om mitt eget växthus på Överjärva gård, jag kände mig som hemma.

IMG_7099

Växthuset fylldes av folk, rekvisita, kameror och massor kreativitet!

IMG_7102

IMG_7127

Om en månad återkommer jag med det färdiga resultatet!

Nu ska jag ladda inför kvällen då jag ska föreläsa om att ”Inreda med växter” i Blomsterlandets Nacka butik. Vill du läsa mer, kanske vill komma och lyssna? Gå gärna in på Blomsterlandets hemsida som nås här och läs mer!

Hoppas ni tittar tillbaks i morgon :)

Vitt som snö…

Lagom till nyår ändrade jag julens röda dukning till frostigt vitt!Frost 3

Med mjöl som jag siktade över mossa, granar och äpplen blev känslan av skimrande vit vinter perfekt!

Frost 2 Frost 5

Jag lirkade in en ljusslinga under mossan och med de vita och gröna glaskulorna blev det genast en extra twist på det hela.

Frost 4

Äpplena frostade jag med florsocker, socker och mjöl.

Frost 1