Dekorera klot med höstlöv…

I helgen hade jag ett par timmar över för eget pysslande! Jag gillar former av olika slag och gärna runda som blir fina kontraster till spetsiga, spretiga blad. Så här gör jag höstklot:IMG_3935

Jag använde ett oasisklot men det går lika bra med frigolit. Sedan limmade jag fast alunrotsblad. Jag tycker alunrotens blad är så dekorativa, både fram och baksidan på dem.IMG_3925

Börja limma bladen uppifrån så att nästa blad överlappar det andra. Det här är ett enkelt pyssel som inte tar lång tid att göra men håller länge!IMG_4080

IMG_4154

Krukan och tillbehören finns att köpa på Blomsterlandet.

IMG_4798

Idag har jag plockat blad från växten lammöra, för att göra klot som passar till vinterns blomsterarrangemang!

 

Kvar blev två stolar…

Vilken spännande dag jag hade i förrgår då hela mitt kök fylldes av tidningsfolk, fotograf, stylist och assistenter!

diffus

Jag hade gärna visat några ”bakom kulisserna bilder” men dessa är super hemliga tills ett par veckor innan tidningen finns ute i handeln. Ni får tålmodigt vänta tills dess, februari/mars…Stol2

Kvar blev två härliga stolar jag helt enkelt inte kunde släppa taget om! Som gjorda för vårt kök i färg och stil.stol1

Lagom slitna med fina skavanker…

Vattna med is…

Nu är det cyklamentider! Jag har dem både ute och inne, på min förstukvist och på matbordet. Skillnaden är bara att de som står ute i kylan sträcker på sig och har en krispigare grön färg på bladverket. Cyklamen gillar således kyla för att vara vackra.IMG_4750

För att de som står inomhus ska vara snygga kommer här ett bra husmorsknep! Mata cyklamen med is. Jag lägger en isbit mitt ibland bladen som sakta får smälta ner.

IMG_4754

Kanske tror min cyklamen på köksbordet att den växer på en alpdalgång med smältvatten kring rötterna… Söt lättlurad blomma!

Ikväll föreläsning i Gävle…

I samarbete med Blomsterlandet är jag i full gång med en föreläsningsturné i deras butiker. Det är riktigt roligt och vi är ett strålande bra team Micke (orkidéexpert), Lasse (allt i allo, både växtkunnig och snickrar) och jag!

IMG_4646

Under några dagar bygger de upp en utställning av tropiska växter i butikerna, som  sedan är öppen i fyra dagar. På självaste premiärkvällen finns jag på plats och föreläser tillsammans med Blomsterlandets Micke.

1

Ämnet som vi pratar om är att ”Inreda med växter”. För så är det, utan växter blir inte en inredning komplett! Jag ger praktiska tips på hur du kan använda krukväxter som inredningsdetaljer och Micke berättar om växternas särdrag och ger skötselråd.

IMG_4616

Blomsterlandet har tagit fram tre olika inredningsteman i stil och färg som jag berättar om. På bilden sitter jag mitt i utställningen och jobbar med mitt manus.

IMG_4680 1

Det första temat är Modernt i svart och vitt. En sval och elegant inredningsstil!

IMG_4692

Motsatsen till ovan stil är ”En vardag i pasteller”. Här visar vi upp en interiör från ett badrum! Det finns en orkidé som doftar ljuvligt och som passar utmärkt att stå på handfatet. Spakänsla!

IMG_4685 1

Min favorit är ”Anrik dramatik”. Mustiga färger i rött, lila, koppar och silver. Växterna domineras av snygga blad snarare än vackra blommor.

Nedan datum är vi i de olika butikerna. Titta gärna in på Blomsterlandets hemsida för mer info.

  • Jönköping 2 – 6 oktober
  • Hässleholm 9 – 13 oktober
  • Nyköping 16 – 20 oktober
  • Partille 23 – 27 oktober
  • Trollhättan 30 – 3 november
  • Häggvik 6 – 10 november

Välkommen att komma och lyssna!

Imorgon har jag en tidningsfotografering i mitt kök, får se om jag kan dela med mig av några bakom kulisserna bilder… I annat fall får ni vänta tills i vår!

Äntligen tillbaks!

Jag har haft alldeles för mycket för mig den senaste tiden för att ens hinna hit och skriva :( Men nu är jag äntligen tillbaks!

Tillbaks är jag även i keramikverkstaden och ateljén:)

IMG_4721

Efter ett långt sommaruppehåll har lusten att skapa återkommit. Fast helt borta från kreativa påhitt har jag inte varit. lommaren

Lugna dagar på landet gick jag ner till stranden och grävde efter blålera i vattenbrynet.

lommaren

Ljusstakar kan man aldrig få för många av… Som jag redan saknar sommaren när jag tittar på fotot… Imorgon är jag här igen och tänker berätta om en spännande föreläsningsturné jag är ute på!

Carolina Gynning…

I förra veckan var jag och Blomsterlandet hemma hos Carolina Gynning och hjälpte henne plantera hundratals växter i trädgården.

perenner1-1000x704

Blomsterlandets Johan Jancke valde växterna som skulle passa i en lång slänt som både har partier med gassande sol, skugga och tunt jordlager. Således en utmaning.

plantering

Växterna som vi planterade var bland annat lammöra, höstphlox, trädgårdsnäva, japangräs, funkia, pion och daglilja. Snyggt!

bild

Nästa gång är både hon och Blomsterlandet välkommen hem till mig för plantering ;) Om ni vill läsa mer kika gärna in här på hennes blogg!

 

 

Köpmannadiskar anno 1903…

Nu är de på plats! Köpmannadiskarna som blev pricken över i:et i butiken! Den röda färgen i dem passar perfekt ihop med växthusets rödmålade dörrar!

IMG_3403[1]

En anrik Trikåbutik på Rörstrandsgatan lades ner efter 103 år på samma adress.

IMG_3343

Jag hade lyckan att bli tillfrågad om jag möjligen ville ta hand om dem. Inget svårt beslut, självklart!IMG_3398

Dagen de skulle flyttas strulade till sig och en av de tre diskarna hamnade på villovägar, på ett släp till Västerås! 32 telefonsamtal och två flyttlass senare var den trots allt på plats på Överjärva tillsammans med de andra bänkarna.

IMG_3402

Många köp har avslutats över dessa, för att vara exakt, 103 års affärer! Kanske det betyder tur!?IMG_3331

Tid för min trädgård…

Blev överraskad av det orangefärgade som lös till i spireahäcken!?IMG_4570

IMG_4572

Grannens krasse har vävt in sig bland spireorna och jag tycker det är så fint. Just så här gillar jag när trädgården gör, skapar själv! På vardagarna rusar jag igenom trädgården och för att checka av det jag själv planterat utan att se något annat. Desto mer överraskad blir jag när jag tar tid för min trädgård och upptäcker sådant som naturligt skett!