En morgon i min trädgård…

IMG_1478

Jag njuter av att gå upp en halvtimme tidigare på morgonen och spendera den i trädgården med en kopp nybryggt kaffe.IMG_1434

Det finns så mycket att upptäcka. Som den här humlan som rensade löjtnantshjärtan på pollen. Med en imponerande snitts klättrade han från det ena hjärtat…IMG_1437

… till det andra.IMG_1462

Igår var det ljuvligt. Det hade regnat på natten och hela trädgården var alldeles krispigt fräsch! Daggkåpan gjorde verkligen skäl för sitt namn.IMG_1454

Det är ett speciellt ljus tidigt på morgonen perfekt för att fotografera i!IMG_1428

Min fantasi triggades igång av ormbunkarna. Visst ser de ut som om de står i en grupp och pratar, kanske morgonmöte!?

Vernissage…

Mamma och jag

Nu i helgen, 1:a och 2:a juni bjuder jag och min mamma in till vernissage och öppet hus i växthuset (foto Cecilia Nordstrand). _MG_3345

Vi har nu haft tillgång till det här underbara huset i en månad och det vill vi fira med vernissage! (foto Johan Lidman) IMG_0161

Välkommen att mingla, skåla med bubbel och njuta av våra målningar.

IMG_0137

Öppet 1 juni och 2 juni kl. 11.00 – 16.00

Vägbeskrivning finns här!

Årets Ursviksdag…

IMG_0535

Tack till alla som besökte planteringsskolan på årets Ursviksdag! Det såddes för fullt i alla små tidningskrukor.IMG_0543

Tack även till fantastiska Trädgårdsmästar kollegan Evelina (En trädgårdsmästare) och till duktiga Bea som guidade alla barn och föräldrar rätt i frösådden!IMG_0548

Växtförsäljningen och rådgivningen var även den mycket uppskattad!

Maskrosmarmelad…

IMG_0498

Nu blommar maskrosorna som små solar i gräsmattorna! Och istället för att irritera sig på ogräset gör något gott av dem! Som maskrosmarmelad.

Maskrosmarmelad

5 dl maskrosblommor, 3 dl syltsocker,  5 dl vatten,1 lime, 1 citron

Lossa de små gula kronbladen från maskrosblomman och lägg dem i en värmetålig skål. Skala av det yttersta skalet på en lime och en citron, strimla och lägg åt sidan. Skär sedan limen i skivor och lägg tillbaks i skålen med maskroskronbladen. Koka upp vattnet och häll i kronbladen och lime. Låt dra tills vätskan svalnat. Sila av och häll över i en kastrull. Blanda i syltsockret och citrusskal. Koka upp vätskan och låt sjuda i 15 minuter. Skumma av. Häll upp vätskan i burkar. Det kan ta några dagar innan marmeladen stelnat helt. Men den blir klar och ljust gul i färgen. Smaken är frisk med lite beska och god blomstersmak!

Lycka till!

 

 

Små blomsterstöd…

IMG_0309

Känner ni som jag att det är ljuvligt att plocka in vårens första små blommor? Men så faller de isär och blir spretigt när jag sätter dem i vasen! IMG_0285

Jag vill ju att de ska stå samman. Vips så blev mina ljusmanschetter till små blomsterstöd :) Såklart finns manschetterna att köpa i växthuset, 60:- styck eller 2 för 100:-.

Välkomna!

Dahlior, dahlior, dahlior…

IMG_0238

Idag fick jag sällskap av min dotter när jag var i trädgårdshallarna. Vi köpte dahlior för en hel förmögenhe eftersom jag blivit tillfrågad att göra välkomnande krukor till en visningsdag av nybyggda lägenheter nu på söndag. IMG_0247

Tänkte att invigning är festligt och då ska det vara fyrverkerier. Just dahlior tycker jag är riktiga fyrverkeri blommor. Som sällskap till dessa valde jag ett limfärgat gräs som jag tycker flirtar med blomknopparnas limefärg. IMG_0257

Min dotter hade så gärna velat behålla dem, en hel skog av dahlior att gömma sig i… IMG_0244

Men några blommor får vi allt behålla, dem som var för tunga för stjälkarna… Jag la dem på ett plåtfat med vatten och visst blev det dekorativt?!IMG_0290

Eller som blomma i en blomma, mina fjärilsbad.IMG_0301

Tänk att en sådan tjusig blomma döljer sig i en söt knopp.