Påsk…

 

IMG_0033

Jag gillar tidlösa blomsterarrangemang. Jag menar sådana som inte skriker efter uppmärksamhet utan snarare lockar till nyfikenhet.

IMG_0028

Här har jag gjort min egen tolkning av ”påskriset” som jag vill ska passa in i mitt hem snarare än att bli ett tillfälligt utropstecken med skarpa rosa och turkosa fjädrar.

IMG_0051

Jag har satt ihop det växter jag hade hemma med några otroligt vackra kungsängsliljor från Ulriksdals Slottsträdgård.

IMG_0045

Jag gillar liljornas skira bladverk! IMG_0125

Igår när jag var förbi bilverkstaden (den bästa som finns!!! Solna Saab Service!) hittade jag den här underbara gamla Texaco burken i deras skräphög. Vem kunde tro den skulle få ett nytt liv på finaste vardagsrumsbordet?!? IMG_0092

Utanför orangeriet växer två stora hundraåriga lönnar och av dem ”lånade” jag några kvistar, tyckte deras knoppar flirtade så bra färgmässigt med rosten och kungsängsliljorna.

IMG_0030

Kanske gillar du:

IMG_7390IMG_0258IMG_0023

Mina pelargonier har vaknat…

IMG_0108

Tänk vad näring och solljus kan göra underverk!

IMG_1030

För en månad sedan såg det ganska visset och trist ut.  IMG_0118

Men nu får jag istället hålla igen på näringen, det bildas bara en massa blad!!! Mot pelargonier kan man vara snål för då blommar de desto mer och vackrare. Till exempel är jag snål med omplantering.   IMG_0115

Pelargonier trivs när de får stå trångt med rötterna. Själv planterar jag bara om när jag märker att jorden torkar ut fort mellan vattningarna, då måste mer mullämnen som håller fukten tillföras.

Kanske gillar du:

IMG_0807!cid_31217616-04CC-47F1-AD72-3A42FB5E7FE0IMG_2267

 

Föreläsning…

I veckan var jag och föreläste för Trosa Trädgårdsförening! Det kändes ärofyllt eftersom det var många medlemmar som hade trotsat snöstormen för att lyssna på mina genvägar :)

På deras hemsida finns följande att läsa Tisdagen den 19 mars hade vi ett mycket intressant föredrag av trädgårdsmästaren och till lika konstnären Linda Schilén. Hon var en spirituell och medryckande föredragshållare som genom enkla tips och små hjälpmedel  tipsade oss om några genvägar för att få  arbetslättnad i trädgården.Vill du läsa mer klicka in på deras hemsida!

Kanske gillar du:

1blomma i papperBild1 avslut

 

Min önskan om värme har smittat av sig…

…på min katt Doris!  IMG_0258

Hittade henne solandes på rygg under palmen jag ännu inte hunnit plocka upp ur påsen! IMG_0247

Jag får tacka Blomsterlandet för att ni inspirerar både mig och Doris att drömma oss bort till varmare breddgrader. IMG_0256

Blomsterlandet är också en av mina sponsorer till balkongtävlingen på Nordiska Trägårdar 11-14 april.

Kanske gillar du:

Vem såg vem först?IMG_0055IMG_1754

Nu är jag officiell på Nordiska Trädgårdar!

I veckan publicerades deltagarna i årets Balkongtävling på Nordiska Trädgårdar! Jag är en av dem :)

vepa1

Min balkong heter ”Trigga alla sinnen” och jag presenterar den så här: Alla bär vi på en mullrande kreativ växtkraft som bara väntar på att få komma ut om våren! Med min balkong vill jag slå ett slag för den kraften, en växtkraft som triggar alla sinnen. När kreativiteten tar tag finns inga gränser, allt är möjligt, allt är lustfyllt! Så odla och dräll jord på matbordet, höj musiken på radion, så fröer som blir till vackra vildblommor, plocka sedan fram staffliet och måla av dem eller hoppa upp på gungan och känn hur håret och hur tankarna flyger. Odla i stort som smått, i bildäck och kapsyler, bara du odlar! Och kom ihåg ”Gardening is cheaper than therapy, and you get tomatoes, som någon sa.

IMG_1556

Skulle ni tycka att min balkong är fin… så rösta gärna ;)

Kanske gillar du:

IMG_0203IMG_0055Tidningskruka 2

 

Nu får det vara nog!

Jag vet! Jag är inte ensam om att känna så här om vintern men det gör tyvärr inte min frustration mindre!

IMG_0241

Hur är det möjligt att snön fortfarande ligger som ett tjockt täcke och där under flera centimeter is? Och inte nog där, det är minusgrader så långt väderleksrapporterna sträcker sig!

IMG_4176

Tänk förra året exakt samma datum så såg det ut så här. Jag städade och jordförbättrade mina rabatter och sippade på en god kopp kaffe. Njöt av att våren var tidig och såååå välkommen. I år känns det snarare som om drycken att sippa på ska vara glögg…

Kanske gillar du:

1IMG_0181IMG_1975

Nyckeln till en ny karriär…

Igår hämtade jag nyckeln till min blivande ateljé!

IMG_0203

Här ska målas tavlor, skulpteras i lera och hållas kurser! IMG_0200

Men först ska jag komma iordning, har ett par flyttkartonger att plocka upp bara… IMG_0215

Blev överaskande glad när jag hittade den här gamla grepen som stod lutad mot väggen, vacker i sin enkelhet! Allt känns så rätt! IMG_0212

Välkommen till Överjärva Gård i Solna och Trädgårdsmästarbostaden :)