På söndag är det 1:a advent…

Nu har julstämmningen infunnit sig i vårt hus

Även utomhus har jag ordnat stämmningen! Jag har dekorerat altanräckena, buskar och rosenportalen med ljusslingor (varmt ljus!).

Jag har möblerat upp kring eldkorgen med soffa, bord, ljuslyktor och marschallhållare och granris! Ikväll ska vi ta årets första värmande glögg där ute vid elden medans snöflingorna dalar ner…

Inomhus är jag inte så mycket för att pynta med tomtar och änglar. Nej jag gillar att plocka fram de rustika föremålen i varma, mörka färger. För mig är juteväv, mörkröda linnekuddar, glasflaskor i brunt och grönt och gamla sockerlådor sådant som skapar julstämmning.

Jag byter ut gardinen över köksbänken och mattan mot toner i rött och beigt.

I ett gammalt kopparkärl finns maten till fåglarna, praktiskt och i mina ögon snyggt!

Jag ser det snöar…

Äntligen vinter i min trädgård!

Det ligger ett fint vitt täcke över allt det gråa och beiga.

En röd amaryllis blir ett blickfång.

Mina egen designade marschallhållare blev överraskande vackra av snön.

Vid eldstade har jag placerat ut björkstockar för att sitta på. Jag gillar att använda naturliga material, färgerna i barken, det grågröna matchar soffan perfekt!

Fåglarnas restaurang i körsbärsträdet är välbesökt!

Kanske gillar du:

     

 

Rum & Trädgårdsmässan 2013…

Nu har du chansen att lyssna på mitt föredrag ”Trädgårdsmästarens genvägar…” ! Jag är en av föredragshållarna på stora scenen under Rum & Trädgårdsmässan 7-10 mars 2013.

Under mässdagarna säljer jag även mina växtstöd i rostigt armeringsjärn och trädgårdskonst av keramik. Välkommen till min monter som finns på plats N:05!

Kanske gillar du:

         

 

Rosor av löv…

Kreativt sätt att använda höstlöven på! Jag och min dotter har testat och dom var riktigt enkla att göra. Dessutom blev de väldigt fina som bordsdekoration. Synd bara att hösten snart är över och löven med dem… Så skynda ut och plocka det som finns kvar!

Kanske gillar du: