Rådjursfamilj finnes!

Vet inte om jag ska bli glad eller arg över min infyttade rådjursfamilj?! Jag menar dom har förmodligen valt att bo i just min trädgård för att den är så mysigt ombonad och skyddad. Det vill säga precis så som jag vill ha den och då har jag lyckats, eller!?

 Men av någon märklig anledning äter dom inte mina växter! Smakar, det gör dom men skövlar inte. Och det är egentligen inte så märkligt för i min trädgård växer sådant som de mindre föredrar. Jag har alltså valt ”rätt växter”. Generellt undviker rådjur sådant som i deras tycke ”luktar illa” och de är alla våra kryddväxter som lavendel, kantnepeta, stenkyndel m.m. Sist i inlägget finns en växtlista på andra växter rådjuren undviker.

Skyddat läge! Det tog en stund innan jag såg henne…

Här kan vi passa på att leka någon av lekarna ”Vart katten är katten (Gösta)” eller ”Vem såg vem först”.

Trist för den här lilla killen men inget gott att äta, jag får behålla både alunrot, bergenians blad, klematisen Pauls Farges Summer Snow och prydnadsgräset!

Lista på växter mindre omtyckta av rådjur Uterummet

Rivningshus, ni är tokiga!?!

En minimal annons i lokaltidningen, som fick både mig och min man att hajja till! Nu hade vi chansen! ”Ett och halvt plans villa med visst renoveringsbehov säljes i Sundbyberg, visning 1:a advent”. Yes, mitt i julstressen denna anonyma annons, hur många hade sett den och hade tid att gå på visning?! Vi skulle nog bli ensamma…

…ensamma blev vi inte och verklighetens hus var bedrövligare än vad både bilden och texten i anonnsen sa! Huset var i sådant dåligt skick att inte ens den bästa homestaging firma hade kunnat putsa till och dölja dess skavanker. Men vi såg, och förstod potentialen. Inom mig började kreativiteten mullra, beslutet var taget, huset måste bli vårt! Familj och vänner höll andan och tyckte vi var tokiga, hoppades nog att något annat par skulle bli ägare…

Och så här i efterhand kan jag förstå dem, huset hade till och med ett beviljat rivningslov!!!

 Jösses, i vilken ände ska man börja?! Det kanske inte var så konstigt att jag blev portad från den lokala soppsorteringsstationen den dagen jag var där tre gånger… om de bara visste att jag faktiskt hade slängt ett helt hus det senaste året!!!

Det viktigaste jag lärde mig under renoveringsåret var att bättre med muskler i huvudet än på kroppen! För det var mitt innre driv som gjorde att projektet lyckades slutföras.

Och så här blev det…

Vips så var allt skräp borta och gruset nykrattat! Jag ska absolut inte ta åt mig hela äran, min man har varit högst delaktig i byggnationen.

Välkomna in! Husets gamla innerdörrar sparade vi och satte in i dem i den nybyggda delen på huset, köket.

Glasverandan med plats för många middagsgäster!

Kylskåpen byggdes in. Oljemålning av mig.

Badrummet med igenplastade fönster!? Här skulle det bli ett gäst/arbetsrum numera ”Trädgårdsmästarens”!

Ja då var det kaos igen!

Fint blev det till slut.

Evighets vallmo

Nu har jag just hämtat hem mina evighetsvallmossar från keramiken! Jag blev så nöjd med glasyren, den har levt sitt eget liv och runnit av kanterna på ett vackert vis. Den här gången har jag använt mig av två olika färger, orange och röd glasyr. Nästa steg är att montera dem på stålpinnar.

Vallmo med orange glasyr