Gerda Wegener

IMG_5684

Vilken tur att jag hann se utställningen med Gerda Wegeners fantastiska målningar!  Här står jag framför målningen ”En sommardag”. Färgerna är så fina liksom motivet, solstrålarna och hur ringarna glittrar.

IMG_5669Fantasifullt och tillåtande är hennes tavlor.

IMG_5667IMG_5680

Sista dagen för utställningen är idag. Titta gärna på filmen ”The Danish girl” som handlar om Gerdas konstnärskap och äktenskap med Einar Wegener eller Lili Elbe.

Konstkurs i växthuset

IMG_5631

Ikväll är det återigen dags för konstkurs. Timmarna flyger iväg när deltagarna står med penslar i händerna. Stämningen är härlig och kreativiteten flödar. Den ena vackra tavlan efter den andra blir till vid stafflierna.

IMG_5623IMG_5627

De första kurstillfällena har vi målat abstrakt och lekfullt. Provat oss fram att blanda färger, använt palettkniv och målat fritt.

Både tisdagsgruppen och torsdagsgruppen är fulla men i september startar jag igång nya kurser. Håll koll här på bloggen, fb och instagram där jag inom ett par veckor lägger ut kurserna för bokning.

Idag har vi premiär! Öppet i växthuset lör-sön 11-16!

cid_6bc131d7-26c5-4d8c-95ee-7de6353a9b4alan

Nu har vi fyllt växthuset till bristningsgränsen med julens växter, konsthantverk, tavlor, keramik, pyssel, dekorationer och inredningsdetaljer! Varmt välkomna!

cid_c9abfdd7-3c3a-4f46-a793-9cb7a9352cf3lan

Idag har vi även ”drop-in” för dig som vill binda och dekorera din egen adventskrans. Det kommer bli en mysigt pysslig stund tillsammans med barn, barnbarn eller vänner:

 

Konstkurser i höst!

IMG_4207

I september är det kursstarter! Intresserad av att utveckla ditt måleri? I höst kommer jag leda konstkurser, både nybörjare och fortsättningskurser. Än finns det några platser kvar till nybörjarkursen. Fortsättningskursen är fullbokad men det går bra att anmäla sig till reservplats.

Målsättning med kursen:

Min förhoppning är att ni alla ska hitta och utveckla er personliga stil. Självklart lär jag gärna ut min målningsteknik, men primärt är att ni ska få självförtroende i ert eget måleri och väcka er kreativa sida till liv, så att ni även efter dessa tillfällen fortsätter att måla! Varmt välkomna!

Beskrivning av kursen:

Med ett foto som utgångspunkt målar du din tavla. För att inte låsa sig vid motivet vänder vi upp och ner på fotot och duken emellanåt. Vi arbetar med att fånga ljuset och skuggorna för att skapa djup i motivet.

Ni väljer era egna motiv antingen genom egna bilder eller från någon av alla foton som jag har i min bildbank. Det är fritt att måla vad ni vill men själv är mitt favorit motiv växter/blommor som jag förstorar upp. Ni bestämmer själva hur många tavlor ni vill måla.

Det finns både bordsstafflin och golvstafflin så det räcker till alla.

Varmt välkommen!

Sommarens tavlor

Vid staffliet 1

Den här sommaren har jag verkligen kopplat av, funnit min egna kreativa kraft inom måleriet. Jag som alltid målat blommor har funnit nya motiv.

Skärgård Vårat sommarhus ligger på en ö i Stockholms skärgård, högt upp på berget har vi en vidunderlig utsikt över Torsbyfjädern och oxdjupet. Här har vatten, klippor och fåglar inspirerat mig, gjort mig nyfiken på att måla havsörnar och falkar. Något med deras uttrycksfulla blickar och näbbar…Atelje

Sena kvällar har jag stått på altan och målat tills det blivit så mörkt att jag inte kunnat se skillnad på färgerna. Ville inte att solen skulle gå ner, ville bara fortsätta måla. Precis så som det ska vara när man är i ”flow”.Palette 1

Jag gav dem nya färger, några färgsprakande andra mer dova och istället för att måla med ”osynliga” penseldrag har jag fokuserat på att penseldragen verkligen ska synas. Det finns något kraftfullt i det. I höst planerar jag en utställning på Överjärva Gård. Men än återstår 4 målningar…

Falk belåten

En falk som ser mycket belåten ut. I harmoniska blå färger med inslag av gröngult.Falk blåmes

En falk som kanske mer liknar en ”blåmes”. Falk hippie

Indianfalk?! Falk indian

Hippiefalk?!Havsörn granitgrå

Granitgrå.Havsörn sakta ner

Sakta ner.

Daggdroppar

IMG_7627

I veckan avslutade jag konstkursen på Astra Zeneca. Som det har målats droppar! Både daggdroppar på blad och regndroppar i vatten. Själv har jag också suttit ned vid köksbordet och övat ;) Stort tack för den här terminen! Ni är alla så begåvade och har fantastiskt fina personliga stilar.

Konstkurser start 12/4 2016

lindas ateljeJag får ofta frågor om jag håller konstkurser i min ateljé och efter vårens succé med kurs är det nu dags med ytterligare 1 kurs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

  • Kursen hålls i växthuset på Överjäva Gård, Solna.
  • 6 tillfällen på tisdagar
  • Tid: 18.00 – 20.15
  • Kursstart 12/4
  • Kursavgift 1205:-
  • Lediga platser 3 st
  • Anmälan görs här

lindas atelje

Under kursen kommer jag gå igenom färglära och komposition, teknik för att skissa upp motivet, blandning av färger samt visa på hur jag jobbar med skuggningar. Inga förkunskaper behövs, alla kan måla oavsett nivå bara man är nyfiken ;) lindas ateljeDu kan måla i både olja (vattenbaserad) eller akryl. Erfarenhet från tidigare konstkurser är att vattenbaserad oljefärg är att föredra. Färger, penslar och duk tar ni själva med. En detaljerad materiallista skickas ut i samband med anmälan. Första kurstillfället arbetar vi med att välja motiv samt att skissa upp detta. De resterande tillfällena bygger vi upp målningen genom att måla olika lager av färg. lindas ateljeFörutom kursledare åt Studieförbundet Vuxenskolan har jag även varit kursledare till olika åt Astra Zenecas personalklubb, som alla varit mycket populära. Deltagarna har skapat så mycket vackert. Gå gärna in och titta på tidigare blogginlägg som finns här: ”Avslutning på konstkursen”  ”Konstkurs” ” Konstkurs”  

lindas atelje

Jag kan garantera att det blir lärorikt samtidigt som ni målar i en inspirerande miljö i det härliga växthuset under vinstockens bladverk. Släpp loss din kreativa sida!  Varmt välkomna!

Keramikkurs!

Vallmo2

I oktober startar jag igång keramikkursen i verkstaden på Överjärva Gård och än finns det några platser kvar! Närmare bestämt 2 st… Först till kvarn. Du behöver inte ha några förkunskaper (oavsett vad som står på SV:s hemsida) utan vi skulpterar på frihand i antingen ler- eller stengodslera. Vill du däremot drejja bör du vara självgående.

1

Anmälan görs via Studieförbundet Vuxenskolan. Varmt välkommen!