Påskafton!

IMG_4920

Hoppas ni har en fin påsk! Har ni tid för lite blomsterpyssel kommer här ännu ett sätt att arrangera växter på som jag lärde mig från Blomlabbet och Fredrik Larsson. Allt som behövs är oasis, mossa, bindtråd, 2 kvistar björkris och valfria blommor.

FullSizeRender

Bordsdekorationen är klar! Kom ihåg att placera på ett fat eller bricka eftersom oasisen är blöt… Visst blev det tjusigt!

Glad påsk!

IMG_4921

Nu går jag på ett par dagars ledighet. Skönt att få pyssla hemmavid. Av dessa tulpanlökar lärde jag mig ett superbra knep av Fredrik Larsson från Bloem att arrangera en bukett utan vare sig vatten eller vas!

IMG_4931

Bind ihop lökarna i en spiralform tillsammans med björkris…

IMG_5010

Voila! En bukett som står av sig självt! Snyggt och smart! Tack för den idén Fredrik, du är ju så jädrans duktig!

Blomlabbet Nordiska Trädgårdar 2017

IMG_4886Det var tredje året i rad som Nordiska Trädgårdar arrangerade Blomlabbet ”En jordnära workshop”. Sponsor var Blomsterlandet! IMG_4977

Under mässans fyra dagar var det helt fullbokat! Otroligt roligt och en riktig succé!

IMG_4953

Extra roligt att blandningen av workshop lockade alla åldrar!IMG_4903 - kopiaIMG_4908IMG_4905 - kopiaIMG_4904 - kopiaIMG_4906IMG_4909

Jag höll i sommarblomskrukan, köksträdgårdskrukan och fläta i kornell. Emma Kronborg från Rackarungens höll i ”Häxans örtkruka”, Fredrik Larsson från Bloem höll i ”Floristens bordsdekoration” och Niklas Vestin i ”Hortensiakrukan”

IMG_4918

Det är något extra när man får blanda sin egen jord och lära sig om olika ingredienser som behövs för att skapa de bästa växtförutsättningarna. Under ledning av jordexpert Niklas Vestin fick deltagarna blanda antingen en surjord eller basisk, beroende på vilken färg de ville att deras hortensia skulle övergå till, blått eller rosa.IMG_4895

Jag var en engagerad moderator och workshopsledare. Jag talade så mycket att jag efter helgen tappade rösten! Oops!

IMG_4901

När deltagarna skulle skapa sin köksträdgårdskruka var det många som höjde på ögonbrynen när jag berättade att vi förutom att plantera en körsbärstomatplanta även skulle använda oss av nylonstrumpor, 2 st miniatyr lerkrukor och våtrums-sanitets-fog?!? Men allt klarnade vartefter… Smarta lösningar är orden!

IMG_4952

Fingerfärdighet och pysslighet fick man öva på under Fredrik Larssons florist workshop! Jösses så mycket fint som skapades!

Fotgraf: Anders Kronborg

Fotgraf: Anders Kronborg

Under ”häxan” Emma Kronborg från Rackarungens kokades både minnesvin och antibakteriell handspray.

Stort tack till Nordiska Trädgårdar, Blomsterlandet, alla ledare, besökare, mässvärdinnor för det här året! Nästa år (vågar jag nästan lova att vi) är tillbaks igen!

 

Nordiska Trädgårdar Visningsträdgårdar 2017

IMG_4822

Här är mina favoriter bland visningsträdgårdarna. Juryns val av silvermedalj blev ”Uppkoppling”. Den var också min favorit, jag är ju svag för rostiga toner och gräs…

IMG_4824

Mjuka former och innovativa lösningar!

IMG_4827

Ormbunkar, favoritväxten nr 1!

IMG_4853

Juryns guldmedalj gick till Hvilan Trädgårdsutbildningar. På bilden står designern själv:) Deras trädgård var verkligen genomarbetad och stämde på pricken in på årets tema ”Frodigt och roligt”. Härligt växtval i lekfulla färger och lekfulla former.

IMG_4858

Den blev även min favoritträdgård. Gillar att de gått ”all in”!IMG_4866

”Vatten – själens spegel” var som ett fantastisk konstverk! Verkligen häftigt med röken, de svarta och statyerna. Den vann juryns bronsmedalj. IMG_4873

På besök i Skärgårdsradions studio

IMG_4231

I morse gästade jag och Göran Ekberg från Stockholmsmässan Skärgårdsradion för att prata Nordiska Trädgårdar. Bland annat berättade vi att man på mässan kommer kunna besöka Blomlabbet (en jordnära work-shop), se årets pelargon, inspireras av visningsbalkonger, trädgårdar och möta trädgårdsbranschens experter! Varmt välkomna till Nordiska Trädgårdar 6-9 april!IMG_4233

Jag fick även möjlighet att nämna min nya bok ”Genvägar till köksträdgården” som släpptes i dagarna. Skickar ett stort tack till Skärgårdsradion och Nordiska Trädgårdar!