TV4 Nyhetsmorgon

IMG_5524

Ännu ett trevligt besök i Nyhetsmorgon! Det var visserligen ett par veckor sedan jag besökte TV4 men här kommer bilderna.IMG_5525

Många saker som ska med även om det bara är 9 minuter i rutan…

IMG_5520

Jag och allt gödsel är redo i kulisserna. Dagens ämne, ett väldigt viktigt sådant, gödsel. Vi gödslar inte bara våra växter utan även jorden. Här ska ni få ett tips när det gäller natur kontra konstgödsel och var man ska använda vad. Naturgödsel används främst i jorden när vi gräver och odlar i den och konstgödsel i krukor eller slutna odlingskärl.

IMG_5522

Bästa programledarparet Tilde och Peter! Alltid intresserade, nyfikna och positiva. En fröjd att jobba med dem.

IMG_5556

Efter en intensiv morgon i TV4 -huset är det skönt att vila ut utanför växthuset på Överjärva Gård.

Tack Blomsterlandet för alla fina växter. Tack Bric a brac och Flora Manufaktur för snyggaste kläder!

Om en vecka, den 24 maj är jag gäst igen.

Nyhetsmorgon 29 mars 2017

IMG_4745

I morse gästade jag Nyhetsmorgon med frosttåliga vårblommor. Klicka på någon av bilderna så kommer du till klippet:) IMG_4746

Tilde och Peter var som alltid intresserade och positivt härliga! Jag hoppas att du som tittade fann det både intressant, lärorikt och inspirerande.

IMG_4742

En kruka full av toffelblommor!

IMG_4767

5 i top frosttåliga växter:

  1. Gyllenlack, Erysimum
  2. Spetsmössa, Tiarell
  3. Ranunkel, Ranunculus
  4. Luktviol, Viola odorata
  5. Toffelblomma, Calceoralia Calynops

 Övriga växter jag hade med mig:

  • Magnolia, Magnolia
  • Narcisser, Narcissus
  • Klöver, Trifolium
  • Alunrot, Heuchera

IMG_4764

Tack till Nyhetsmorgon för denna gång hoppas jag få komma åter! Tack också till Blomsterlandet för lån av krukor och växter samt Floramanufaktur och Bric-a-brac för de fina kläderna:).

Klippet finns här

Sthlms trädgårdsmässa!

IMG_4530

Igår besökte jag Stockholms trädgårdsmässa i Kista. Ett härligt vårtecken, nu drar trädgårdssäsongen igång på allvar!

IMG_4488IMG_4504

Mässan bjuder på ett trevligt föreläsningsprogram med intressanta ämnen. Moderator Jessica Lyon, här tillsammans med Hannu. Och många utställare med vårens spännande trädgårdsnyheter!

IMG_4484

Jag träffade kollega Helena som driver klädföretaget Flora manufaktur i hennes monter. En av årets nyheter i hennes kollektion är jeansoverallen. Så snygg!!! och praktisk! Man kan vara både, välklädd och arbetsklädd på samma gång :) På onsdag bär jag dressen i Nyhetsmorgon.

IMG_4524

Hos Impecta stannade jag till länge och drömde mig bort bland sommarblommor och grönsaker! Som sagt, sugen på ALLT!

IMG_4491IMG_4506

Kul att det fanns många inspirationsmontrar. Bland annat denna, där Floristutbildarna tolkar Blomsterfrämjandets trädgårdstrender för 2017. Och cykeln som gjord för en trädgårdsmästare! Lena Nyströms härliga design, hon klär in de mesta med garn!

IMG_4510IMG_4511

Vad vore en mässa utan Pelargonfönstret! Så genuint och pelargoner utav högsta kvalité. Deras egna pelargonnäring kan jag varmt rekommendera! Ett måste till mina hungriga pellisar som snart ska få flytta från växthuset till glasverandan i köket här hemma.

IMG_4515

Underbara Mats och Margareta! Få vet att jag och Margareta varit kollegor på SAS. Hon var purser på en av mina första flygningar jag gjorde som nyutexaminerad flygvärdinna. Jag hann flyga med henne många gånger under mina 16 år i luften och jag tror Margareta hann med över 30 år!!! Omtyckt var hon också, hade rekord i rosbrev från passagerare! Mats träffade hon då hon var stationerad i Jemen på 60-talet och Mats jobbade som trädgårdsmästare i någon prins tjusiga trädgård. Jag antar att det var kärlek vid första ögonkastet, och den håller än idag. Visst är de ett rart par!

 

 

Nyhetsmorgon januari

IMG_3336

Onsdagen den 18:e januari gästade jag , Ester och alla växterna från Blomsterlandet Nyhetsmorgon!IMG_3340

Men det var inte vilka växter som helst, nejdå! Här är det städpatrullen! Luftrenande växter som fredskalla, svärmorstunga, ampellilja och blankbräken!IMG_3343

Vill du titta på klippet finns det här: Nyhetsmorgon klipp

Tack till Blomsterlandet för sponsring av växter och Bric a brac för den fina klänningen!

Gäst i Nyhetsmorgon 5 oktober

img_1745

I onsdags var jag inbjuden att gästa Nyhetsmorgon för att prata om höstfägring i kruka med Tilde och Peter (ett av fyrans många fantastiskt härliga programledarpar). Som alltid går det undan och minuterna går allt för fort, så mycket mer man vill hinna säga. Missade du klippet finns det här Trädgårdsmästare Linda Schilén gäst i Nyhetsmorgon 

img_1686

Det var mycket som skulle förberedas dagen innan och jag vill säga ett extra stort tack till Blomsterlandet där alla växter och krukor kommer ifrån. Så mycket vackert det finns i butikerna nu, man blir så inspirerad att göra om hela hemmet och altanen!nyhetsmorgonkrukan

Så här blev krukan! Fylld med höstfägring, alunrot, penningblad, prydnadsgräs, cyklamen och cyprcesse. Dekorerad med äpplen på blompinnar!

Flora manufaktur

Foto: Cecilia Nordstrand

Foto: Cecilia Nordstrand

Som trädgårdsmästare gäller det att ha ordning på sina verktyg, det finns inget som gör mig så irriterad och handlingsförlamad som när jag inte hittar min sekatör! Bra arbetskläder är således A och O. Arbetskläder ska såklart inte bara hålla ordning på redskap utan också vara praktiska att jobba i. Det funkar liksom inte om byxorna har dålig passform och blir obekväma. Jag har äntligen hittat ett favoritmärke i denna djungel av utbud som finns. IMG_9796

Flora manufaktur gör stilrena och feminina arbetskläder för kvinnliga former, något som jag verkligen gillar. Dessutom med många genomtänkta och funktionella detaljer.

IMG_9784

Min favorit är hölstret för sekatören. Fickan är så väl tilltagen att jag till och med får plats med min sax jag putsar blommor med. Kardborrfästet gör att det är enkelt att snabbt dra upp sekatören och sedan få den på plats igen.

IMG_9785

Att de utanpåliggande fickorna går att ta loss är bara så bra! När man ska in och äta lunch, åka iväg på ärenden kanske inte hela utrustningen med fröpåsar, uppbindningstråd, ogräsrensare etc. behöver följa med. Då är den här funktionen så himla praktisk, plocka av och lämna fickorna hemma. Jag har förutom byxor även en kjol med samma sorts fickor, praktiskt eftersom dessa också fungerar på byxorna. På så vis behöver jag inte flytta över alla verktyg när jag byter kläder.

Läderdetaljer

Läderdetaljer

Detaljer i läder ger en kvalitetsstämpel liksom knappar i träimitation och det blårandiga fodret. Allt mycket genomtänkt!

Knappar i träimitation

Knappar i träimitation

 

Fodrade med blåa ränder

Fodrade med blåa ränder