TV4 Nyhetsmorgon

IMG_5524

Ännu ett trevligt besök i Nyhetsmorgon! Det var visserligen ett par veckor sedan jag besökte TV4 men här kommer bilderna.IMG_5525

Många saker som ska med även om det bara är 9 minuter i rutan…

IMG_5520

Jag och allt gödsel är redo i kulisserna. Dagens ämne, ett väldigt viktigt sådant, gödsel. Vi gödslar inte bara våra växter utan även jorden. Här ska ni få ett tips när det gäller natur kontra konstgödsel och var man ska använda vad. Naturgödsel används främst i jorden när vi gräver och odlar i den och konstgödsel i krukor eller slutna odlingskärl.

IMG_5522

Bästa programledarparet Tilde och Peter! Alltid intresserade, nyfikna och positiva. En fröjd att jobba med dem.

IMG_5556

Efter en intensiv morgon i TV4 -huset är det skönt att vila ut utanför växthuset på Överjärva Gård.

Tack Blomsterlandet för alla fina växter. Tack Bric a brac och Flora Manufaktur för snyggaste kläder!

Om en vecka, den 24 maj är jag gäst igen.

Nyhetsmorgon 29 mars 2017

IMG_4745

I morse gästade jag Nyhetsmorgon med frosttåliga vårblommor. Klicka på någon av bilderna så kommer du till klippet:) IMG_4746

Tilde och Peter var som alltid intresserade och positivt härliga! Jag hoppas att du som tittade fann det både intressant, lärorikt och inspirerande.

IMG_4742

En kruka full av toffelblommor!

IMG_4767

5 i top frosttåliga växter:

 1. Gyllenlack, Erysimum
 2. Spetsmössa, Tiarell
 3. Ranunkel, Ranunculus
 4. Luktviol, Viola odorata
 5. Toffelblomma, Calceoralia Calynops

 Övriga växter jag hade med mig:

 • Magnolia, Magnolia
 • Narcisser, Narcissus
 • Klöver, Trifolium
 • Alunrot, Heuchera

IMG_4764

Tack till Nyhetsmorgon för denna gång hoppas jag få komma åter! Tack också till Blomsterlandet för lån av krukor och växter samt Floramanufaktur och Bric-a-brac för de fina kläderna:).

Klippet finns här

Imorgon kommer jag till Nyhetsmorgon

Imorgon är det dags igen för mig att besöka Nyhetsmorgon på TV 4!. Jag kommer att prata om frosttåliga växter. Nu tror många att våren verkligen har kommit efter helgens värmerekord, men icke, plötsligt slår kylan till igen och det är minusgrader.

Men var inte orolig! Det finns fina tuffingar som tål lite frost. Bland annat: Balkansippa, tusensköna, förgätmigej, jordviva, viol, julros, plättar i luften, murgröna, tulpaner, pärlhyacint, snödroppar, kungsängsliljor m fl.

IMG_7765

Nyhetsmorgon 16 mars

1

Igår gästade jag Nyhetsmorgon! Jag inspirerade och berättade om hur man ska lyckas med sina frösådder.2

Vi hade riktigt skoj, Steffo, Soraya och jag! Hoppas att ni tittare både lärde er massor och tyckte det var underhållande! Vi pratade om allt från fröer, pipor och flygplansmotorer?!?! Titta gärna på klippet här: ”Dags att plantera”

IMG_4188

Tack till mina sponsorer: Blomsterlandet, Bric-a-brac och Floramanufaktur:)

Nyhetsmorgon 16 mars

Imorgon är jag inbjuden till Nyhetsmorgon för att tipsa om frösådd! Ni kommer hitta mig i köket bland torvkrukor, jord och fröer. Programledare är Soraya och Steffo, det blir kul!

Klockan:

08.45

 • Välj fröer
 • Vad du behöver för att komma igång
 • Vad krävs för att fröerna ska börja gro

09.20

 • 3 sätt att ta hand om frösådderna på bästa vis
 • 2 sätt att öka hastigheten på groningen!

Som alltid bjuder jag på välbeprövade ”Husmorsknep”!

Hoppas ni vill titta:)

Nyhetsmorgon januari

IMG_3336

Onsdagen den 18:e januari gästade jag , Ester och alla växterna från Blomsterlandet Nyhetsmorgon!IMG_3340

Men det var inte vilka växter som helst, nejdå! Här är det städpatrullen! Luftrenande växter som fredskalla, svärmorstunga, ampellilja och blankbräken!IMG_3343

Vill du titta på klippet finns det här: Nyhetsmorgon klipp

Tack till Blomsterlandet för sponsring av växter och Bric a brac för den fina klänningen!

TV4 Nyhetsmorgon 21 december 2016

21-december-2

Den 21 december var jag åter i studion på Nyhetsmorgon. Den här gången pratade jag om ”Alternativa julgranar”. Julgranar som var mindre än de traditionella och som fick plats på ett bord och inte tog upp hela rummet.21-december-1

En del av julgranarna var dessutom vanliga krukväxter som jag satt ljusslingor och glitter i. Några var gjorda av kottar och grenar. Dessutom pratade jag årets hetaste gran, rumsgranen. Rumsgranen blev så populär att den till och med tog slut hos odlarna!

Tack Nyhetsmorgon att jag än en gång fick gästa studion och tack till Blomsterlandet för alla fantastiska växter! Den fina klänningen kommer från Bric a Brac!

Gäst i Nyhetsmorgon 5 oktober

img_1745

I onsdags var jag inbjuden att gästa Nyhetsmorgon för att prata om höstfägring i kruka med Tilde och Peter (ett av fyrans många fantastiskt härliga programledarpar). Som alltid går det undan och minuterna går allt för fort, så mycket mer man vill hinna säga. Missade du klippet finns det här Trädgårdsmästare Linda Schilén gäst i Nyhetsmorgon 

img_1686

Det var mycket som skulle förberedas dagen innan och jag vill säga ett extra stort tack till Blomsterlandet där alla växter och krukor kommer ifrån. Så mycket vackert det finns i butikerna nu, man blir så inspirerad att göra om hela hemmet och altanen!nyhetsmorgonkrukan

Så här blev krukan! Fylld med höstfägring, alunrot, penningblad, prydnadsgräs, cyklamen och cyprcesse. Dekorerad med äpplen på blompinnar!

Nyhetsmorgon i april och maj

Det har verkligen varit ett par händelserika månader med föreläsningar, mässor, intervjuer, boksläpp, work-shops och nu senast mina besök i Nyhetsmorgon. Har ni missat inslagen så finns de här :)

Nyhetsmorgon 18 april 2016 klicka på länken eller bilden för att se inslaget

18 april

Nyhetsmorgon 2 maj 2016 klicka på länken eller bilden för att se inslaget

2 maj 2016

Nyhetsmorgon 18 maj 2016 klicka på länken eller bilden för att se inslaget

19 maj 2016

Tack till TV4 för härliga besök, Blomsterlandet för alla vackra blommor, krukor och vaser. Tack Bric-a-Brac och Fröken Söt för snygga kläder!!!