Västerås – jag är på väg!

Min föreläsningsturné drar vidare. Ikväll är det dags för Badelunda trädgårdsförening i Västerås. Här ska jag föreläsa om Genvägar till vacker trädgård. Ser som alltid fram emot detta – det är faktiskt lite av det roligaste jag vet i mitt jobb – att möta alla er som kommer på mina föredrag. Ser fram emot att ses!!!

Och imorgon torsdag kommer jag att berätta om prydnadsgräs på Västerås Stadsbibliotek! VI ses !!!

Primula 1

 

Föreläsning 23 mars

img_9903

På torsdag den 23 mars föreläser jag om boken ”Genvägar till vacker trädgård”. Föreläsningen hålls i växthuset på Överjärva Gård.

IMG_4383

Vill du mycket trädgård men tror dig inte riktigt ha tiden som behövs? Då är detta föredraget för dig! Du kommer att bli förvånad över vilka smarta och enkla medel som finns för att skapa den trädgård du vill.

Rätt växtval, blickfång, blommande buskar och välbeprövade trädgårdsmästarknep kommer att förenkla ditt trädgårdsarbete. Det gäller att göra ”rätt trädgårdsval” när du handlar växter, designar rabatten eller planerar ditt trädgårdsarbete. Detta blir genvägarna som får dig att lyckas.

Min önskan är att kicka igång din entusiasmen till trädgård och inse att det faktiskt inte är så svårt och krångligt – utan det är möjligt för alla att få den trädgård man drömmer om.

Föreläsningen 2 x45 minuter

Möjlighet att köpa signerat ex av boken ”Genvägar till en vacker trädgård” till ett rabatterat pris.

Jag lovar en kväll full av trädgårdsinspiration! Du får med dig många smarta knep som förenklar ditt trädgårdsarbete samtidigt som din trädgård bara blir vackrare! Det här vill du inte missa!

Föreläsare på Vår Trädgård i Malmö

3

På fredag den 3:e mars och lördag den 4:e mars gästar jag trädgårdsmässan Vår Trädgård i Malmö! Tider för föreläsningar:

Fredag:

  • 12.30 Genvägar till vacker trädgård
  • 16.00 Genvägar till köksträdgården

Lördag:

  • 10.30 Genvägar till vacker trädgård
  • 12.00 Genvägar till köksträdgården

1

Det ska verkligen bli roligt att få åka söderut och träffa trädgårdsintresserade i Skåne. Kanske vi ses?

Läs mer om mässan här på deras hemsida.

 

Gäst i Nyhetsmorgon 5 oktober

img_1745

I onsdags var jag inbjuden att gästa Nyhetsmorgon för att prata om höstfägring i kruka med Tilde och Peter (ett av fyrans många fantastiskt härliga programledarpar). Som alltid går det undan och minuterna går allt för fort, så mycket mer man vill hinna säga. Missade du klippet finns det här Trädgårdsmästare Linda Schilén gäst i Nyhetsmorgon 

img_1686

Det var mycket som skulle förberedas dagen innan och jag vill säga ett extra stort tack till Blomsterlandet där alla växter och krukor kommer ifrån. Så mycket vackert det finns i butikerna nu, man blir så inspirerad att göra om hela hemmet och altanen!nyhetsmorgonkrukan

Så här blev krukan! Fylld med höstfägring, alunrot, penningblad, prydnadsgräs, cyklamen och cyprcesse. Dekorerad med äpplen på blompinnar!

Boksläpp i mars 2016

Den 18:e mars 2016 blir en mycket speciell dag. Då planeras min första trädgårdsbok att släppas! Det är en häftig känsla att få ge ut en alldeles egen bok, overklig. Men jag är inte ensam i det här bokprojektet, jag har ett fantastiskt team med mig skribent Lisa Broome, fotograf Cecilia Nordstrand och bokförlaget Ordalaget!

Bokomslag

En gång i veckan träffar jag Lisa för bokmöten med överlämning av de senaste texterna. Lisa putsar till och förbättrar! Vi har kommit långt, 8 av 9 kapitel är klara. Nästa steg är att välja bilder… Det är verkligen ett roligt arbete och jag hoppas så att boken blir väl mottagen!