På besök i Skärgårdsradions studio

IMG_4231

I morse gästade jag och Göran Ekberg från Stockholmsmässan Skärgårdsradion för att prata Nordiska Trädgårdar. Bland annat berättade vi att man på mässan kommer kunna besöka Blomlabbet (en jordnära work-shop), se årets pelargon, inspireras av visningsbalkonger, trädgårdar och möta trädgårdsbranschens experter! Varmt välkomna till Nordiska Trädgårdar 6-9 april!IMG_4233

Jag fick även möjlighet att nämna min nya bok ”Genvägar till köksträdgården” som släpptes i dagarna. Skickar ett stort tack till Skärgårdsradion och Nordiska Trädgårdar!

Nytt år, ny bok!

bokomslag

I mars/april släpper vi vår andra bok om ”Genvägar”! Jag är stolt men framförallt tacksam över att fått möjligheten att ge ut ytterligare en bok. Det är samma bokförlag Ordalaget och vi är samma fantastiska team som skrivit, fotat och formgivit denna som tidigare bok.

På Nordiska Trädgårdar hålls bokreleasen! Mer information kommer inom kort.

Bokmässan

På fredag förmiddag tog jag tåget till Göteborg, full av förväntan över min medverkan på bokmässan.

3img_1309

På Trädgårdsscenen föreläste jag på lördag eftermiddagen. Jag berättade om boken och gav smakprov från denna om alla mina ”Genvägar”. Med mig hade jag fröerna ”Mammas höga blomma” som jag delade ut till publiken, efter att de svarat ”rätt” på mina frågor. De var alla så intresserade och engagerade!

Processed with VSCO with f2 presetimg_1315-1

Därefter signerade jag böcker i både Ord & Bilds monter och i bokförlagets Ordalagets monter. Så roligt och glädjefyllt att prata med läsare!!!

Möt mig på bokmässan i helgen

img_9903Min första bokmässa! Nu är det dags, till helgen den 23-25 sept, kommer jag vara på plats på Bokmässan i Göteborg. På lördagen gästar jag trädgårdscenen kl 15.30 och föreläser.  Därefter är det signering i mitt bokförlag, Ordalagets monter, B03:60, stora hallen. Alla som vill ha sin bok signerad av mig får en liten fröpåse med ”Mammas höga blomma”.

Vi ses där!

BOKRELEASE

I måndags var det så äntligen dags för bokrelease!1

Lycklig och omtumlad trädgårdsmästare och numera ”författare”. Tack Lisa, Cicci, Karin och alla inblandade på bokförlaget Ordalaget! UTAN ER INGEN BOK!2

Vi startade kl 17 och bara någon minut senare började lokalen fyllas av journalister, arbetskollegor och nära och kära!7

Och jösses, det bara fortsatte att komma in besökare, så många som ville vara med att fira! Jag fick stå på en stol för att synas när jag berättade om hur allt startade, från att jag hittade Esters fröer i vår källare till idag.IMG_7873

Appropå Esters fröer, alla fick med sig några av dem hem :) 6

Tora, Ester och jag satt tillsammans i ett av de underbara växthusen och signerade böcker!4Det var en mycket speciell känsla. Känner mig så tacksam att jag fått möjligheten att ge ut en bok.11

Så många fina lyckönskningar i både ord, kramar, blommor och presenter, är alldeles rörd. IMG_7853

IMG_7857

IMG_7858

IMG_7854

IMG_7864

IMG_7859

IMG_7860Från min man Jonas, den tålmodige… som är ute och letar efter mig med ficklampa i trädgården om kvällarna fick jag det här finaste kortet av…

Vansta trädgårdar

Stort tack till Berenike och Vansta trädgårdar för att vi fick vara i din lokal bland de fantastiska växthusen (som även finns med på bilder i boken).

Vansta trädgårdar växthus

STORT TACK TILL ALLA SOM TOG SIG TID ATT KOMMA DEN HÄR KVÄLLEN OCH TACK TILL DIG SOM LÄSARE! Jag önskar dig en härlig läsning och en ännu vackrare trädgård! Kram Linda

”Genvägar till vacker trädgård – tänk som en trädgårdsmästare”

Omslag27jan

Genvägar till vacker trädgård – tänk som en trädgårdsmästare

UTKOMMER 14 MARS
Enkla steg – från tomt till vacker trädgård!
För dem som har stora drömmar om ­trädgård men – likt de flesta – har för lite tid och pengar. Här är det  tillåtet att ta  genvägar för att nå målet. Smarta  växtval, marktäckning och husmorstips förenklar  arbetet och gör drömträdgården möjlig!
Här får man lära sig att tänka som en riktig trädgårds­mästare! Från planeringsstadiet till en vacker och harmonisk trädgård.
• Planering, materialval, redskap, tidsåtgång …
• Ta tillvara på det som finns, tänka miljösmart/klimatsmart, husmorsknep …
• Växtval, växtkombinationer …
• Smart skötsel, marktäckare, rätt beskärning …
• Hantera mossa, sniglar, rådjur …
• Odla i kruka …
• Hantera trädgårdens röriga hörnor …
Rikt illustrerad med praktiska och inspirerande ­fotografier.
LINDA SCHILÉN är en välkänd och efterfrågad inspira­tör och föredragshållare, och en av de som drar flest besökare på de trädgårdsmässor hon besöker.
CECILIA NORDSTRAND är fotograf och plåtar för flera nordiska inrednings- och trädgårdstidningar. Hon har flera utställningar och böcker i bagaget.
Presstext
Du kan beställa boken genom mig och då både få den signerad och dedikerad. Boken skickas inom 1-3 dagar. 200:- + frakt.

Nordiska Trädgårdar 21/4-24/4 2016

Nordiska Trädgårdar 2016

Nu börjar mitt program för Nordiska Trädgårdar att ta form. Jag inser att det kommer bli några intensiva men också riktigt roliga mässdagar! Mycket ska hinnas med!

Omslag27jan

Jag kommer dagligen signera min nya bok i bokförlaget Ordalagets monter. Följande tider gäller:

  • Torsdag 13.00 – 14.00
  • Fredag 11.00 – 12.00
  • Lördag 13.30 – 14.30
  • Söndag 14.00 – 15.00

rum och tradgard

På mässans scen (återkommer om vilken) kommer jag föreläsa om boken följande tider:

  • Lördag 13.00 – 13.30
  • Söndag 13 .30 – 14.0

Blomlabbet logga

Även i år är jag projektledare för Blomlabbet! Blomlabbet är en planteringswork-shop som Nordiska Trädgårdar arrangerar och som sponsras av Blomsterlandet! Återkommer med tider och work-shops.