Egen ansiktskräm

FullSizeRender

Lyx att ha en alldeles egen hudkräm! Det är hudterapeut Emma Kronborg från Rackarungens som tillverkat. Innehåller bara naturliga ingredienser, ljuvlig. Intresserad av egen kräm? Hör av dig till Emma eller kanske gå en kurs för henne och laga en egen? Emma håller sins kurser i växthuset på Överjärva Gård. Den 3:e juni är det hudvårdskurs som bokas här: https://simplesignup.se/event/94220

Redan nu i helgen, imorgon lördag håller Emma kurs i ekologisk hårvård. Bokas här: https://simplesignup.se/event/93706

 Titta in här på Rackarungens hemsida.

Pilflätning

IMG_5448

För ett par veckor sedan assisterade jag en av Sveriges skickligaste pilflätare Christian Erlandsson från Pil & Anläggning.

IMG_5466

På ett par timmar flätade Christian fram det här insynsskyddet. Så snyggt det blev! Mycket trevligare utsikt för familjen som annars hade tittat rakt in i grannens bil.

Ikväll 26 april FÖRELÄSNING

IMG_0508

Inreda ute – skapa en trädgård att leva i

26 April 2017

Den populära föreläsaren och trädgårdsmästaren Linda Schilén är tillbaka på Kalmar Slott och ger inspiration och designtips inför trädgårdssäsongen.

Under kvällen ger Linda enkla och konkreta tips på formgivning och arbetssätt och hur du ska tänka när det gäller val av växter. Det blir mycket inspiration hur du ska gå tillväga för att starta igång din egen drömträdgård i vår!

Linda Schilén är trädgårdsmästare, konstnär och inspiratör. Hon anordnar konst- och trädgårdskurser och har bland annat medverkat i Bygglov i TV4.

I år är det tredje året i rad som hon gästar Kalmar Slott. De tidigare föreläsningarna har varit mycket uppskattade och Gröna salen har varit fullsatt. I år har hon specialskrivit sin inspirationsföreläsning specifikt för Kalmar Slott, för att komplettera de två tidigare föredragen.

Föreläsningen startar kl. 19 och äger rum i Gröna salen. Passa på att avnjuta en soppa i Slottsrestaurangen innan. Restaurangen öppnar kl. 16.30.

Pris:

Föreläsning: 225 kr
Föreläsning & soppa: 325 kr

Biljetter:

Boka biljetter här
Eller på Kalmar Turistcenter, 0480-41 77 00

Flora manufaktur

FullSizeRender

Det är många som undrar över mina arbetskläder och vilket märke är. Flora Manufaktur! Kläddesigner Helena har verkligen träffat mitt i prick. Hon har skapat både snygga, bekväma och praktiska plagg. 

FullSizeRender - kopia

Här har jag på mig den senaste modellen, jeansoverallen! Först tänkte jag att ”Nämen den kommer aldrig sitta snyggt, kommer se ut som Mumintrollet…” Men Helena övertygade mig och jädrans så välklädd jag kände mig. Oavsett om man är lång, kort, smal eller kraftig så passar overallen utmärkt!

FullSizeRender - kopia (4)

Men ni få skynda att beställa, den finns nämligen i begränsad upplaga. På bilden har jag på mig storlek small.

FullSizeRender - kopia (3)

Titta gärna in på Flora manufakturs hemsida där kan du beställa overallen och alla andra plagg som finns i sortimentet.

Bokturné!

IMG_4939

Efter påsk påbörjar jag en bokturné! Men jag smygstartade redan förra helgen med signering i bokförlaget Ordalagets monter på Nordiska Trädgårdar. Håll utkik här på bloggen eller på instagram. Jag gör dagligen inlägg om vad jag har på gång. Hoppas vi ses!

Kram Linda

 

Helgen 18 – 19 mars Nyköpings Bomässa!

Nyköping

Hela helgen kommer jag finnas på Nyköpings Bomässa. Ni träffar mig dels i min monter där jag säljer mina böcker samt vid föreläsningsscenen! Hoppas vi ses! Läs gärna mer om mässan här 

FÖRELÄSNINGSTIDER ”Genvägar till köksträdgården”

  • Lördag: 12:45-13:00
  • Söndag: 12:15-12:30

bokomslag

Nyköpings Bomässa

På Nyköpings Bomässa samlas i år ca 200 utställare med produkter och tjänster för dig som vill förändra ditt boende på något sätt.

Renovera? Byta kök? Bygga till? Byta bostad? På Nyköpings Bomässa finns det mesta samlat för dig. Förra året besökte över 5000 personer mässan.

Bomässan huserar i Multihallen på Rosvalla i Nyköping och här samlas ca 200 utställare med produkter och tjänster för dig som står i begrepp att förändra Ditt boende på något sätt.

2016-års uppskattade Trädgårdstema återkommer och växer och flyttar in i Entréhallen. Detta för att göra plats för vårens stora satsning på Nyköpings jubileumsår, Gästabudsåret 2017 som tar plats i Hockeyhallen. Här samsas hantverk av de olika slag: mathantverk (mat, öl, vin), konsthantverk och andra hantverksprodukter. Här erbjuds både öl- och vinprovning, samt prova-på-aktiviter av de olika slag, tex i Gabriela Ramos  textilverkstad.

Mässans höjdpunkter

  • Snickar-Björn Christiernsson (känd från TV4:s Äntligen Hemma och TV3:s Kan vi hjälpa till?) finns på plats hela helgen för rådgivning och med två föreläsningar om Attefallshus och om att inreda uteplatsen.
  • Kalle Moraeus och grillmästerkocken Per Ehrlund
  • Linda Schilén – trädgårdssveriges nyaste älskling föreläser på temat köksträdgården.
  • Tina Grimstedt, inredare från Stockholm föreläser om”Fin och fuktionell förvaring” samt erbjuder rådgivning kring inredning, homestyling och färglära.
  • Barnaktiviteter i Nyköpings Barnkulturcentrums monter. Lyssna på sagostund, prova på att göra japansk papperskonst och se på clownshow
  • Workshops och prova-på-aktiveter, till exempel kan den trädgårdsintresserade lära sig bygga insektshotell.
  • Ett 30-tal föreläsningar och happenings
  • Följ med på en guidad busstur genom Nyköping

Ulriksdals Slottsträdgård 

IMG_7777

Ett besök på Ulriksdal är mer än bara en ”shoppingrunda”. Förutom det omsorgsfullt utvalda sortimentet som får en att vilja handla ALLT får även sinnet sitt.IMG_7772

Redan innan man kliver in i växthusen möts man av kreativitet och lekfulla idéer.IMG_7763

Är det en butik eller hemma hos en konstnärlig trädgårdsmästare? I förbutiken möts man av bord som är fyllda av vårblommor och lökar. Ett sådant där litet miniväxthus – vill ha!!!IMG_7765

Ett blått hav av blommande pärlhyacinter, som jag älskar den blålila färgen!IMG_7768

När jag fick syn på dessa blommande syréner längtar jag ihjäl mig till sommaren. Även om det idag snöar utanför fönstret fick jag ett hopp om att snart så, snart står trädgården i blom igen….IMG_7755

Och när jag tror mig ha sett allt vackert och ska kliva in i växthusen ”på riktigt” vänder jag mig om och där står det här urläckra blomsterarrangemanget! Med hjälp av den svarta fondväggen lyfts buketten fram och alla gråblå toner tillsammans med milda rosa och orange pasteller får mig att häpna. Så snyggt!IMG_7737

Fina färg stilleben finns överallt, här måste jag gå riktigt långsamt för att hinna se allt det snygga. IMG_7734

Det är nästan så att jag handlar med mig både rosa och blå detaljer, även fast det är fel färger för vårt hem. Men här känns allt så rätt!IMG_7732

I orangeriet står borden dukade. Här kan man numera även sitta och äta sin lunch mitt bland palmer, glasvaser och hängande tulpaner!IMG_7741

Som om jag vore i Italien!IMG_7740

Handblåsta gröna glasvaser fyllda med vårkänslor! Stort tack för en inspirerande stund hos er idag!

Söta lilla Ester

IMG_7535 Jag får ofta frågan vad min lilla Ester är för ras, hon är en blandning mellan Cavallier King Charles och Toypudel. Foto togs idag.Ester sovandes En fantastisk bra blandning. Från pudeln har hon nättheten är lättlärd, nyfiken pigg och glad. Här är hon 7 månader, sommaren 2014.IMG_7514 Från Cavallier King Charles har hon ärvt sitt lugn, hon är liksom cool, stressar sällan upp sig, vill helst ligga i knä, på ALLA! Men en värmedyna eller varm vetesäck fungerar också bra ;). Fotot togs idag. Hon är 1 år och 10 månader.Ester i väskan Hon liknar mer en Cavallier till sitt utseende med långa öron och släta päls. Från pudeln har hon sin spetsiga nos och höga ben. Hon älskar att ligga i sina väskor i dem följer hon med överallt. Hon brukar även åka med i cykelkorgen. Ester 6 månader.

Foto: Cecilia Nordstrand

Foto: Cecilia Nordstrand

Min allra bästa och trognaste vän… Ester 1 år och 6 månader.

IMG_1608

Midsommar. Ester 4 månader.

SONY DSC

Ett par veckor gammal och just öppnat ögonen. Så liten att hon ryms i en hand. Esters mamma födde 4 valpar, 2 tikar och 2 hanar. Av dessa blev två mer pudel och två mer cavallier. Alla hade olika färger, Ester var den enda guldfärgade ;)

IMG_3229

Som en liten kringla ligger hon och sover bland alla kuddar i kökssoffan. Ester 1 år.

Foto: Cecilia Nordstrand

Foto: Cecilia Nordstrand

Full fart ner för grusgången när jag ropar på henne!

 

Foto: Cecilia Nordstrand

Foto: Cecilia Nordstrand

Ester framifrån

Roshunden! Här är hon 9 månader och pälsen är fortfarande ganska kort till skillnad från nu.IMG_3223

IMG_1443

Valp och bara 5 månader…

Tora och Ester

Min älskade dotter Tora och lilla Ester är ett bra team! Tora övar henne i agility och lär henne en massa konster som att dansa, rulla runt, high five, sitta vackert på bakbenen och mycket mer :)

Foto: Cecilia Nordstrand

Foto: Cecilia Nordstrand

Hennes absoluta favorit plats, i mitt knä…

Uppfödare är Evas Hundar. :) Eva är så gullig och vi har fortfarande kontakt!

Boken..

Ljus

Att skriva en bok är ingen dans på rosor! Så många beslut som ska tas, bilder som ska läggas till eller kanske tas bort, text och stycken som blir för korta eller för långa, bildmöten avlöser textmöten och eget ”hemmagrubbleri”.

Bokomslag

Nu på fredag ska boken vara klar, då överlämnar vi innehållet till förlaget, hjälp! Jag har så svårt att sätta ett stopp, att bestämma mig för att nu är den färdig, punkt! Det är precis samma sak när jag målar. För visst kan väl målningen alltid bli liiite bättre?!? Och vips har jag istället pillat sönder tavlan…. Nåväl på fredag då j-klar, men först ska jag bara…;)