Pilflätingskurs 17 juni!

IMG_5586

Nu är lagret med pil välfyllt inför vårens kurser! Söndagen den 21 maj kommer Lidingö Trädgårdssällskap till växthuset för ett par timmars flätning. Den 17 juni är det dags igen då håller jag kurs i växthuset,  6 platser kvar. Boka din plats här!

IMG_5580IMG_5581

I förra veckan höll jag kurs hos Trädgårdsrummet i Bromma. Det var lite kylslaget men när vi kom igång var det ingen som hade tid att tänka utan koncentrationen var hög!

Konstkurs i växthuset

IMG_5631

Ikväll är det återigen dags för konstkurs. Timmarna flyger iväg när deltagarna står med penslar i händerna. Stämningen är härlig och kreativiteten flödar. Den ena vackra tavlan efter den andra blir till vid stafflierna.

IMG_5623IMG_5627

De första kurstillfällena har vi målat abstrakt och lekfullt. Provat oss fram att blanda färger, använt palettkniv och målat fritt.

Både tisdagsgruppen och torsdagsgruppen är fulla men i september startar jag igång nya kurser. Håll koll här på bloggen, fb och instagram där jag inom ett par veckor lägger ut kurserna för bokning.

Rackarungens!

IMG_4306

Nu händer det spännande grejer i växthuset! Rackarungens Emma Kronborg tillverkar nämligen allehanda naturliga hudprodukter där. Dessa kan jag varmt rekommendera! Har redan blivit beroende av hennes cerat ”Midvinterdagg”.

IMG_4304

Besök gärna Rackarungens hemsida och webbshop. Emma håller flera kurser i växthuset där du lär dig göra både krämer, salvor och mycket mer!

Rackarungens hemsida

Julkurserna var välbesökta!

img_0448

Det är helt fantastiskt vilken succé åretsjulkurser blev! Över 120 st härligt kreativa deltagare var med och skapade, julkransar, julgrupper, jularrangemang och mycket mer!

img_0442img_0443

Mitt mål med kurserna var att alla deltagare skulle lämna växthuset med ett sinne som var fyllt av glädje och stolthet över det som skapats. Gärna att det som gjorts var oväntat och kanske inte alls vad de hade tänkt sig. Jag fick en sådan härlig kommentar från en som varit hos mig: ”Jag hade ingen aning om att jag var så kreativ!” Precis så ville jag att upplevelsen av att ha gått kurs hos mig skulle vara.img_0453

I september släpper jag datumen och öppnar upp bokningarna för 2017 års julkurser. Vi börjar redan i mitten av november!

Ett fåtal platser kvar till julkursern!

img_5112

För 3:e året i rad håller jag julkurser i växthuset på Överjärva Gård och på tisdag startar den förstakursen för i år. Då binder vi jul/adventskransar som du att antingen kan hänga på dörren eller lägga på bordet med ljushållare i. Det finns 3 platser kvar till kursen. Är du intresserad går det bra att boka plats här.

img_5551

Julkurserna pågår ända fram till 3:e advent. Läs mer och boka här.

Trevlig söndag!

Vinterstämning i växthuset, vi öppnar lördag 12 november!

img_2375

Nu har alla varor packats upp, möbleringen för julkurser är klar och halmen ligger strödd på golvet. Det enda som saknas är alla växter. Men dessa flyttar in på fredag!img_2369

Borden är dukade och faten är fyllda med naturens eget pysselmaterial!img_2379

Dofterna är ljuvliga från torkade apelsiner, lime och stjärnanis!1

Det blir trångt i växthuset när varenda vrå är fylld med jul! Varmt välkomna på lördag den 12 november. Butiken är öppen lördag – söndag 11.00-16.00 ända fram till Lucia dvs 11 december.

Vinterns dekorationer

vinterns-pyssell

Kreativt vinterpyssel med naturliga material

Nu tror jag snön ligger vit över hela Sverige och då passar det verkligen bra att gå inomhus och vara kreativ. Efter efterfrågan börjar jag i år med en ny vinter/jul kurs! Lite längre, 3 h och med inriktning på vinterpyssel. Jag inspirerar – du gör! Här finns allt naturen har att erbjuda för att göra det vackraste vinterdekorationer man kan tänka sig, kottar, bär, mossa och torkad kronärtskocka – bland annat! Av naturliga material skapar du det du vill. Vi håller till i Växthuset och bjuder på fika, I kurskostnaden ingår material.

Pris 550 kr, då ingår allt material och fika. Max 10 deltagare/kurs.

Vinter och julkurser 2016, datum släppta!

Julkurser

Nu är det jul igen (ja – faktiskt – alldeles snart!) och äntligen tid att få göra vackra julkransar att hänga på ytterdörren eller andra ställen man vill dekorera. Eller släppa loss kreativiteten och sätta ihop en underbar julgrupp att ge bort, eller dekorera hemmet med.

För tredje året i öppnar Linda upp sin ateljé och sitt växthus Uterummet på Överjärva gård och håller i årets populäraste kurser i julkransbindning. Första kursen är den 15 november och sen håller det på nästan ända fram till jul!

cid_c9abfdd7-3c3a-4f46-a793-9cb7a9352cf3lan

I priset på 150 kr ingår grundmaterial till det du vill skapa och fika. Men därutöver har Linda dukat upp ett bord översållat med alla typer av dekorationer du kan önska. Fjädrar, kottar, pärlor, gran- och tallkvistar såklart! Röda band och mossa – ja allt du behöver för att göra din egna unika julkrans eller bordsdekoration.

Ta med dig varma kläder. Vi arbetar ute i själva växthuset och det kan vara lite kyligt i början, men när vi väl är igång brukar kreativiteten där inne värma oss alla.

Vill du vara säker på en plats – boka i tid!

Välkomna!

Julkransbindning

1

 • Lördag 12 nov kl 15-17 Fullbokad
 • Tisdag 15 nov kl 18-20. 3 platser kvar  Boka här!
 • Torsdag 17 nov Dagtid! kl. 14-16. 2 platser kvar! Boka här!
 • Torsdag den 17 nov kl 18-20. Fullbokad
 • Lördag den 19 nov Dagtid kl. 9-11. Boka här!
 • Tisdag 22 nov kl 18-20. Fullbokad.
 • Onsdag 23 nov kl 18-20. Fullbokad
 • Onsdag 23 nov kl 15-17. Fullbokad
 • Torsdag 24 nov kl 18-20. 4 platser kvar! Boka här!

Pris 150 kr, då ingår halmstomme eller kottar och bindningstråd och fika. Övriga materialkostnader tillkommer. Max 10 deltagare/kurs.

 Julgrupper

img_5112

 • Tisdag 29 nov kl 18-20 Fullbokad.
 • Onsdag 30 nov kl 18-20. Fullbokad
 • Torsdag 1 dec kl 18-20. Fullbokad
 • Tisdag 6 dec kl 18-20. 5 platser kvar Boka här!
 • Onsdag 7 dec kl 18-20. 2 platser kvar Boka här!
 • Torsdag 8 dec kl 14-17. Fullbokad
 • Torsdag 8 dec kl 18-20. Fullbokad

Pris 150 kr, då ingår jord och mossa samt fika. Övriga materialkostnader tillkommer. Tag gärna med egen kruka eller dylikt som du vill plantera i. Max 10 deltagare/kurs.

Kreativt vinterpyssel med naturliga material

Efter efterfrågan börjar Linda i år med en ny kurs! Lite längre, 3 h och med inriktning på vinterpyssel. Hon inspirerar – du gör! Här finns allt naturen har att erbjuda för att göra det vackraste vinterdekorationer man kan tänka sig, kottar, bär, mossa och torkad kronärtskocka – bland annat! Av naturliga material skapar du det du vill. Vi håller till i Växthuset och bjuder på fika, I kurskostnaden ingår material.

Kronärstskocka

Pris 550 kr, då ingår allt material och fika. Max 10 deltagare/kurs.

 Lär dig stöpa ljuskronor

Även i år gästar Sarah Appeltofft växthuset för ljusstöpning. Förra julens work-shops blev mycket populära och det skapades fantastiska ljuskronor av deltagarna . Inga förkunskaper krävs. Workshopen är en hel dag kl:10 – ca 17. Ni kommer att tillverka två eller tre ljuskronor/person under dagen. Det finns flera olika modeller att välja mellan. Passa på att ha en härlig dag med din vän, förälder, arbetskamrat eller barn. (Åldersgräns 10 år.)

11f237c3-c959-42a2-b234-40663052b56e

Pris: 1195 kr per person då ingår allt material och fika. Lunch medtages (det finns microugn) eller finns att köpa i det mysiga kafét i Hästskostallet

 Företagsevent

IMG_5248

Boka hela företaget! Eller bara din avdelning! Vill du göra något roligt och kreativt tillsammans med kollegorna på jobbet lagom till jul? Linda anordnar även unika kvällskurser i julkransbindning och juldekorationer på uppdrag från fler företag. Var först med idén på ditt jobb.

Kontakta Linda Schilén direkt för mer information. Klicka här.

 

 

Konstkurser i höst!

IMG_4207

I september är det kursstarter! Intresserad av att utveckla ditt måleri? I höst kommer jag leda konstkurser, både nybörjare och fortsättningskurser. Än finns det några platser kvar till nybörjarkursen. Fortsättningskursen är fullbokad men det går bra att anmäla sig till reservplats.

Målsättning med kursen:

Min förhoppning är att ni alla ska hitta och utveckla er personliga stil. Självklart lär jag gärna ut min målningsteknik, men primärt är att ni ska få självförtroende i ert eget måleri och väcka er kreativa sida till liv, så att ni även efter dessa tillfällen fortsätter att måla! Varmt välkomna!

Beskrivning av kursen:

Med ett foto som utgångspunkt målar du din tavla. För att inte låsa sig vid motivet vänder vi upp och ner på fotot och duken emellanåt. Vi arbetar med att fånga ljuset och skuggorna för att skapa djup i motivet.

Ni väljer era egna motiv antingen genom egna bilder eller från någon av alla foton som jag har i min bildbank. Det är fritt att måla vad ni vill men själv är mitt favorit motiv växter/blommor som jag förstorar upp. Ni bestämmer själva hur många tavlor ni vill måla.

Det finns både bordsstafflin och golvstafflin så det räcker till alla.

Varmt välkommen!

Planterings work-shop i växthuset

IMG_8375

Nu är det dags att planera in vårens work-shops i växthuset! I maj kommer jag hålla både dag och kvällskurser där vi planterar sommarens krukor.  IMG_8391

Vi står i växthuset som är fyllt av blommor och härliga dofter!

IMG_8387

Jag inspirerar er i valet av växter med tanke på lång och vacker blomning från maj till september! Jag berättar hur man kan tänka för att skapa fina kontraster mellan färger och former. Avslutningsvis skapar vi naturliga växtstöd.IMG_7735

Datum

 • Onsdag den 11/5. Tid: 13-16 Anmäl dig här Skriv namn, datum samt tid (dag eller kväll) 8 platser lediga
 • Onsdag den 11/5. Tid: 17-20 Anmäl dig här  Skriv namn, datum samt tid (dag eller kväll) 8 platser lediga
 • Torsdag den 12/5. Tid: 13-16 Anmäl dig här Skriv namn, datum samt tid (dag eller kväll) 6 platser lediga
 • Torsdag den 12/5. Tid: 17-20 Anmäl dig här Skriv namn, datum samt tid (dag eller kväll) 8 platser lediga
 • Onsdag den 18/5. Tid: 13-16 Anmäl dig här Skriv namn, datum samt tid (dag eller kväll) 8 platser lediga
 • Onsdag den 18/5. Tid: 17-20 Anmäl dig här Skriv namn, datum samt tid (dag eller kväll) 8 platser lediga
 • Onsdag den 25/5. Tid: 13-16 Anmäl dig här Skriv namn, datum samt tid (dag eller kväll) FULLBOKAD
 • Onsdag den 25/5. Tid: 17-20 Anmäl dig här Skriv namn, datum samt tid (dag eller kväll) 6 platser lediga
 • Torsdag den 26/5. Tid: 13-16 Anmäl dig här Skriv namn, datum samt tid (dag eller kväll) 8 platser lediga
 • Torsdag den 26/5. Tid: 17-20 Anmäl dig här Skriv namn, datum samt tid (dag eller kväll) 8 platser lediga

Kursinformation

 • Kursavgift 150:-
 • I kursavgiften ingår: lättare fika, jord och lecakulor
 • Material såsom växter och kruka tillkommer.
 • Man får gärna ta med sig egen kruka att plantera i eller köpa en innerkruka i plast som sedan kan ställas ner i ytterkrukan hemma.
 • Max antal deltagare per kurs 8 st
 • Min antal deltagare per kurs 6 st
 • Anmälan sker via mail här. Skriv namn, datum samt tid (dag eller kväll)

Kursinnehåll:

 • Växtkomposition, färger på blommor och blad. Former på bladverk.
 • Sortval
 • Den goda jorden
 • Planteringsteknik
 • Tillverkning av växtstöd

IMG_8420

Tips är att samla ihop väninnorna till en planteringsdag/kväll där ni också avslutar med en god lunch eller middag i växthuset!

Varmt välkomna till mig i växthuset på Överjärva Gård!