Formex våren 2014…

På Formex förra veckan presenterades vårens nyheter inom inredning, trädgård och mode. Jag var där för att snappa upp trender, färger och material. Som alltid när våren är på antågande kommer den med pastellerna. Materialen som gäller är glas eller matta målade föremål, rotting kommer nog bli stort i vår, det naturliga. Jag har valt att lista det jag såg:

VÅRENS FÄRGER

 IMG_3889 IMG_3890

IMG_3891IMG_3892

Hos Nordal hade man exponerat sina produkter efter vårens färger. Jag gillade den blålila bäst associerar till blåbärsmjölk. Även den orange blev en favorit. Den busade till och gav energi till de milda pastellerna.

MATERIAL

IMG_3897  IMG_3906

IMG_3881  IMG_3886

Färgat glas fanns överallt! Jag förstår varför, glas känns fräscht speciellt när det blänker till i solljuset. Fjädrar dök också upp i var och varannan monter, en del som dekoration i glasflaskor (såklart) men oftast som lampskärmar. Rotting, det naturliga materialet var också återkommande som målade inredningsdetaljer i matt pastell. På bilden syns ljusmanschetter.

MIN FAVORIT

IMG_3915

IMG_3914

Garden glory! Jag gillar verkligen deras vattenslang och har gjort sedan jag såg den för för första gången för ett par år sedan. ”For glamorous people with dirty nails” står det på väggen i montern och i de orden vill jag gärna känna igen mig i. Trädgårdprodukter behöver inte bara vara praktiska. En trädgårdsslang från Garden glory vill man ha framme. Jag gillar!

FINASTE MONTER

IMG_3927

I höstas när jag besökte Formex blev Västergården min favoritmonter så även nu! Jag gillade den skarpt den var kreativ, tokig, egensinnig och vansinnigt inspirerande. Precis som deras keramik och alla andra produkter.IMG_3923

Redan utanför blev jag fångad och nyfiken av  den här lekfulls sommar dukningen. Färgerna, keramiken och de gamla fönsterrutorna på fototapeten presenterade fint vad som fanns inne i montern.

IMG_3925 IMG_3926

Kolonner av keramik, sobra färger och robusta material. Överallt fanns det något att titta på och personalen välkomnade med smakprover av deras kakor. Härlig och vänlig stämning! Tack!

 

Formex…

Igår var jag och besökte Formex för att inspireras och känna av vart trenderna är på väg! Inspirerad vill jag lova att jag blev…

Äppelmatta

.. av Västergårdens monter med mumsigt golv och…

Äppelkrona

…lika goda takkronor! Ett extra plus till personalen, absolut trevligast på hela mässan!

Koppar

Och nog förstod jag höstens trend som stavas: KOPPAR!

Nytt år är lika med nya färgtrender…

Vare sig jag bryr mig av trender eller ej så påverkas jag av dem. I SAOL står att trend är lika med utveckling och riktning. Eftersom jag är intresserad av färg, form och uteinredning så är det nog inte så konstigt att även jag dras med i och känner av trenderna.

arbetsrum 1

Faktum är att jag redan för ett par år sedan förstod trend riktningen. Det var när jag tröttnadepå allt vitt, vitt och vitt! Mina vänner var högst skeptiska när jag valde att måla om mina vita möbler i arbetsrummet i svart… men i år är det fastställt, svart är det nya vita! Jag valde dock en riktigt mörkbrun färg som upplevs svart men inte så skarp.

zetas

Om nu svart är årets grundfärg så är smaragdgrön årets accentfärg, i olika nyanser, mörkare eller ljusare som gärna kan dra åt turkost!

IMG_1310

Naturens grönhet är alltså helt inne, som alltid!!! Håll utkik efter nästa trendspaning, årets material.

Kanske gillar du:

IMG_1269IMG_6334IMG_2591