Föreläsning på Kalmar Slott

IMG_5436

Trodde väl aldrig att jag skulle känna mig som hemma på ett slott?! Men här på Kalmar Slott gör jag det. Det var tredje gången som jag var inbjuden att föreläsa och så fantastiskt fint jag blir mottagen av både personal och publik.

IMG_5438 (2)

Det var över 130 personer som lyssnade på föreläsningen ”Inreda ute”. Många var det som ville få ett signerat exemplar av mina böcker. Så roligt!

IMG_5459

På väg till hotellet gick jag igenom parken och blev alldeles häpen över de frodiga planteringarna med kejsarkronor!

IMG_5434IMG_5427

Det blev visserligen en kort promenad eftersom Slottshotellet ligger granne med slottet. Blev lite nostalgisk eftersom jag under mina år som flygvärdinna har bott här många gånger.

STORT TACK till KALMAR SLOTT!

 

Tack till Medelpads Trädgårdsmässa!

IMG_5648

I helgen som var gästade jag Medelpads trädgårdsmässa. Så himla trevlig att få träffa alla besökare. Ni var många som lyssnade på mig när jag föreläste, fullsatt! Tack, tack för det. PR Media som arrangerar mässan ni gjorde ett strålande jobb!

FullSizeRender

Alltid lika kärt besök med mina favorit pelargonodlare Mats och Margareta från Pelargonfönstret.IMG_5649

Jo det var en trädgårdsmässa men jag blev så förtjust i den här ”Sveplådan” som hantverksmässigt täljts fram. Jag har beställt en liknande som den ovan. Där ska jag förvara fröerna, ”Mammas höga blomma”.

Medelpads Trädgårdsmässa

Medelpads trädgårdsmässa

Den här helgen gästar jag Sundsvall och Medelpads Trädgårdsmässa!

Föreläser gör jag lördag kl 13.00 & söndag 12.30. Ämnet är ”Genvägar till köksträdgården”.

Jag ser så fram emot att träffa alla mässbesökare. Välkommen också till min monter där du kan köpa mina böcker och få dem både signerade och dedikerade!

Linda

 

Ikväll tisdag 25 maj FÖRELÄSNING

bokomslag

Genvägar till köksträdgården

Tis 25 april kl 19.00-21.00
Plats: Trädgårdsrummet, Nyängsvägen 83, Ålsten/Bromma
Föreläsare: Linda Schilén, trädgårdsmästare & konstnär

Ur innehållet:

Att odla sina egna grödor blir allt mer populärt. Och visst är det en underbar
känsla att gå ut i trädgården och plocka ingredienser eller smaksättare till
sommarens alla grillmiddagar. Att odla eget kan således vara mödosamt
och kräva ständig uppassning. Eller?!

Nej så behöver det inte alls vara. Självklart finns det genvägar även för köksträdgården, vägar
som ger en riklig skörd även om arbetsinsatsen är minimal.

Under kvällen kommer du att få konkreta råd på sådant som förenklar ditt arbete i köksträdgården, vare sig du odlar i kruka, pallkrage eller friland. Linda kommer att ge tips på hur man fattar rätt beslut som förenklar arbetet när det kommer till grödor som ska odlas, upptäcka skadedjur i tid etc. Pris 350 kr/person inkl moms. I priset ingår kaffe/te och kaka.  Minimiantalet är 8 deltagare (max 15).

Anmäl dig per telefon till Karina Bergstrand 072-200 21 20 eller per mail info@tradgardsrummet.se Efter anmälan får du en bekräftelse på mail. När det är tillräckligt många deltagare på kursen skickas faktura ut. Anmälan är bindande om du inte avanmäler dig minst 1 vecka innan aktuellt kursdatum. Du får förstås gärna skicka någon annan om du får förhinder.

Linda Schilén är trädgårdsmästare, konstnär, författare, föreläsare och en stor inspiratör med sitt härliga uttryckssätt i tal och bilder. Linda har under det senaste året varit flitigt anlitad som växtexpert på TV4 Nyhetsmorgon och i reportage i månadsmagasin. Hon är under våren aktuell med sin nya bok ”Genvägar till köksträdgården”.

Ikväll föreläsning Västerås

3

Ikväll gästar jag Stadsbiblioteket för föreläsning om Prydnadsgräs.

Plats: Stadsbiblioteket
Lokal: Hörsalen
Entré: 50 kr
Klockan: 18.30

Datum: 2017-04-20
IMG_0849
Jag har en stark förkärlek till Prydnadsgräs och anser att ingen trädgård eller plantering är komplett utan gräs! Prydnadsgräsen har varit växternas ”doldisar” under många år vilket jag tror delvis beror på att man inte vet hur man ska använda sig av dem. Under min föreläsning visar jag därför flera förslag på hur och varför jag odlar prydnadsgräs! Jag vill väcka odlarlusten hos publiken genom att visa förslag på gräsens många olika användningsområden. Jag ger konkreta tips om skötsel, odlingsvärda arter/sorter och samplanteringsförslag. Allt presenterat på ett inspirerande vis i ord och bild!

 

Västerås – jag är på väg!

Min föreläsningsturné drar vidare. Ikväll är det dags för Badelunda trädgårdsförening i Västerås. Här ska jag föreläsa om Genvägar till vacker trädgård. Ser som alltid fram emot detta – det är faktiskt lite av det roligaste jag vet i mitt jobb – att möta alla er som kommer på mina föredrag. Ser fram emot att ses!!!

Och imorgon torsdag kommer jag att berätta om prydnadsgräs på Västerås Stadsbibliotek! VI ses !!!

Primula 1

 

Tack för igår!

IMG_5218

Vilken trevlig föreläsningskväll det blev igår. Alla som lyssnade var så intresserade och engagerade. Men så mutade jag med fröer från ”Mammas höga blomma” också:)

IMG_5221

Lokalen var fylld med över 60st trevliga trädgårdsintresserade! Alltid en lika stor glädje att träffas.IMG_5220

Jag fick även möjlighet att sälja mina böcker. Det var tur jag hade fyllt på boklagret för det blev många böcker som flyttade till nya hem:)

Än en gång stort tack till Vetlandabygdens Trädgårdsvänner att jag fick gästa er med inspirationsföreläsning.

Föreläsning ikväll! Vetlanda 18/4 kl.18.00

1

Ikväll föreläser jag i Vetlanda! ”Från tomt till trädgård” är ämnet.

  • Plats: Storgatan 58, SE-574 35 Vetlanda
  • Tid: 18.00
  • Föreläsningens tid: 2 x 45 min.
  • Pris: Fika 20 kr för medlemmar och 40 kr för icke medlem.

Bild3

Plötsligt en dag står du där med en alldeles egen tomt som du ska förvandla till en prunkande trädgård – en dröm som äntligen gått i uppfyllelse!

Men herregud – var ska du börja? Då är min föreläsningen räddningen. Drömmen är säkert att redan nästa år ha en uppvuxen prunkande trädgård, och det kan vara lite svårt – men jag kan hjälpa dig att på snabbast möjliga vis nå dit. Konsten är som alltid att välja rätt växter, och ge dessa de bästa förutsättningarna. I mitt föredrag ger jag dig mängder av enkla konkreta tips på formgivning och bra tänk om val av växter och arbetssätt. Efter föreläsningen vill jag att du ska vara full av inspiration och mod till att våga starta igång din drömträdgård.

Bild4

Varmt välkommen till kvällens föreläsning!

Läs mer om tid och plats här.

Föredrag i Skellefteå

Äntligen så ska jag få komma upp till Skellefteå och hålla föredrag! Det ska bli så spännande – och jag vet att det är många som kommer för att lyssna. Jag kommer berätta om ”Genvägar till köksträdgården” och ”Genvägar till vacker trädgård” med fokus på ”starta igång trädgården” efter vintern. Platsen är Blomsterlandets butik i Skellefteå kl 18 imorgon torsdag! Jag hoppas att vi ses då!

bokomslag

Föreläsning 23 mars

img_9903

På torsdag den 23 mars föreläser jag om boken ”Genvägar till vacker trädgård”. Föreläsningen hålls i växthuset på Överjärva Gård.

IMG_4383

Vill du mycket trädgård men tror dig inte riktigt ha tiden som behövs? Då är detta föredraget för dig! Du kommer att bli förvånad över vilka smarta och enkla medel som finns för att skapa den trädgård du vill.

Rätt växtval, blickfång, blommande buskar och välbeprövade trädgårdsmästarknep kommer att förenkla ditt trädgårdsarbete. Det gäller att göra ”rätt trädgårdsval” när du handlar växter, designar rabatten eller planerar ditt trädgårdsarbete. Detta blir genvägarna som får dig att lyckas.

Min önskan är att kicka igång din entusiasmen till trädgård och inse att det faktiskt inte är så svårt och krångligt – utan det är möjligt för alla att få den trädgård man drömmer om.

Föreläsningen 2 x45 minuter

Möjlighet att köpa signerat ex av boken ”Genvägar till en vacker trädgård” till ett rabatterat pris.

Jag lovar en kväll full av trädgårdsinspiration! Du får med dig många smarta knep som förenklar ditt trädgårdsarbete samtidigt som din trädgård bara blir vackrare! Det här vill du inte missa!