Allers trädgård julspecial

omslag-allers-tradgard-jul-2016

Bild: Allers trädgård

Nu är tidningen Allers Trädgårds julspecial ute i butikerna! Jag är extra glad över att både få vara med på omslaget, det fina reportaget från växthuset och att min bok lottas ut! Skynda och köp tidningen!!!cid_e208eb7a-e4cd-4b48-9b7f-6c7a658b7074lan

I tidningen finns flera sidor där jag inspirerar till att göra egna naturliga julgransdekorationer!

Omslag27jan

Tidningen lottar även ut flera ex av boken!

Hem, villa & bostadsrätt

Nu är mässan igång och jag är med varje dag! Hoppas vi ses!hem-villa-bostadsratt-2016

Hem, villa & bostadsrätt

hem-villa-o-bostadsratt-forelasning

Lokal Inspirationsscenen, A35:58

 • Torsdag, tid: 14.00 – 14.30 Boksignering 14.30 - 15.00
 • Fredag, tid: 12.30 – 13.00 Boksignering 13.00 – 14.00
 • Lördag, tid: 11.15 – 11.45 Boksignering 11.45 – 12.45
 • Söndag, tid 11.30 – 12.00 Boksignering 12.00 – 13.00

hem-o-villa-bostadsratt-radgivning

Plats: Villatorget med café & rådgivning, A19:31

 • Torsdag, tid: 12.00 – 13.00
 • Fredag, tid: 14.00 – 15.00
 • Lördag, tid: 13.00 – 14.00
 • Söndag, tid: 13.00 – 14.00

Gäst i Nyhetsmorgon 5 oktober

img_1745

I onsdags var jag inbjuden att gästa Nyhetsmorgon för att prata om höstfägring i kruka med Tilde och Peter (ett av fyrans många fantastiskt härliga programledarpar). Som alltid går det undan och minuterna går allt för fort, så mycket mer man vill hinna säga. Missade du klippet finns det här Trädgårdsmästare Linda Schilén gäst i Nyhetsmorgon 

img_1686

Det var mycket som skulle förberedas dagen innan och jag vill säga ett extra stort tack till Blomsterlandet där alla växter och krukor kommer ifrån. Så mycket vackert det finns i butikerna nu, man blir så inspirerad att göra om hela hemmet och altanen!nyhetsmorgonkrukan

Så här blev krukan! Fylld med höstfägring, alunrot, penningblad, prydnadsgräs, cyklamen och cyprcesse. Dekorerad med äpplen på blompinnar!

Bokmässan

På fredag förmiddag tog jag tåget till Göteborg, full av förväntan över min medverkan på bokmässan.

3img_1309

På Trädgårdsscenen föreläste jag på lördag eftermiddagen. Jag berättade om boken och gav smakprov från denna om alla mina ”Genvägar”. Med mig hade jag fröerna ”Mammas höga blomma” som jag delade ut till publiken, efter att de svarat ”rätt” på mina frågor. De var alla så intresserade och engagerade!

Processed with VSCO with f2 presetimg_1315-1

Därefter signerade jag böcker i både Ord & Bilds monter och i bokförlagets Ordalagets monter. Så roligt och glädjefyllt att prata med läsare!!!

Möt mig på bokmässan i helgen

img_9903Min första bokmässa! Nu är det dags, till helgen den 23-25 sept, kommer jag vara på plats på Bokmässan i Göteborg. På lördagen gästar jag trädgårdscenen kl 15.30 och föreläser.  Därefter är det signering i mitt bokförlag, Ordalagets monter, B03:60, stora hallen. Alla som vill ha sin bok signerad av mig får en liten fröpåse med ”Mammas höga blomma”.

Vi ses där!

Vinter och julkurser 2016, datum släppta!

Julkurser

Nu är det jul igen (ja – faktiskt – alldeles snart!) och äntligen tid att få göra vackra julkransar att hänga på ytterdörren eller andra ställen man vill dekorera. Eller släppa loss kreativiteten och sätta ihop en underbar julgrupp att ge bort, eller dekorera hemmet med.

För tredje året i öppnar Linda upp sin ateljé och sitt växthus Uterummet på Överjärva gård och håller i årets populäraste kurser i julkransbindning. Första kursen är den 15 november och sen håller det på nästan ända fram till jul!

cid_c9abfdd7-3c3a-4f46-a793-9cb7a9352cf3lan

I priset på 150 kr ingår grundmaterial till det du vill skapa och fika. Men därutöver har Linda dukat upp ett bord översållat med alla typer av dekorationer du kan önska. Fjädrar, kottar, pärlor, gran- och tallkvistar såklart! Röda band och mossa – ja allt du behöver för att göra din egna unika julkrans eller bordsdekoration.

Ta med dig varma kläder. Vi arbetar ute i själva växthuset och det kan vara lite kyligt i början, men när vi väl är igång brukar kreativiteten där inne värma oss alla.

Vill du vara säker på en plats – boka i tid!

Välkomna!

Julkransbindning

1

Pris 150 kr, då ingår halmstomme eller kottar och bindningstråd och fika. Övriga materialkostnader tillkommer. Max 10 deltagare/kurs.

 Julgrupper

img_5112

Pris 150 kr, då ingår jord och mossa samt fika. Övriga materialkostnader tillkommer. Tag gärna med egen kruka eller dylikt som du vill plantera i. Max 10 deltagare/kurs.

Kreativt vinterpyssel med naturliga material

Efter efterfrågan börjar Linda i år med en ny kurs! Lite längre, 3 h och med inriktning på vinterpyssel. Hon inspirerar – du gör! Här finns allt naturen har att erbjuda för att göra det vackraste vinterdekorationer man kan tänka sig, kottar, bär, mossa och torkad kronärtskocka – bland annat! Av naturliga material skapar du det du vill. Vi håller till i Växthuset och bjuder på fika, I kurskostnaden ingår material.

Kronärstskocka

Pris 550 kr, då ingår allt material och fika. Max 10 deltagare/kurs.

 Lär dig stöpa ljuskronor

Även i år gästar Sarah Appeltofft växthuset för ljusstöpning. Förra julens work-shops blev mycket populära och det skapades fantastiska ljuskronor av deltagarna . Inga förkunskaper krävs. Workshopen är en hel dag kl:10 – ca 17. Ni kommer att tillverka två eller tre ljuskronor/person under dagen. Det finns flera olika modeller att välja mellan. Passa på att ha en härlig dag med din vän, förälder, arbetskamrat eller barn. (Åldersgräns 10 år.)

11f237c3-c959-42a2-b234-40663052b56e

Pris: 1195 kr per person då ingår allt material och fika. Lunch medtages (det finns microugn) eller finns att köpa i det mysiga kafét i Hästskostallet

 Företagsevent

IMG_5248

Boka hela företaget! Eller bara din avdelning! Vill du göra något roligt och kreativt tillsammans med kollegorna på jobbet lagom till jul? Linda anordnar även unika kvällskurser i julkransbindning och juldekorationer på uppdrag från fler företag. Var först med idén på ditt jobb.

Kontakta Linda Schilén direkt för mer information. Klicka här.

 

 

Flora manufaktur

Foto: Cecilia Nordstrand

Foto: Cecilia Nordstrand

Som trädgårdsmästare gäller det att ha ordning på sina verktyg, det finns inget som gör mig så irriterad och handlingsförlamad som när jag inte hittar min sekatör! Bra arbetskläder är således A och O. Arbetskläder ska såklart inte bara hålla ordning på redskap utan också vara praktiska att jobba i. Det funkar liksom inte om byxorna har dålig passform och blir obekväma. Jag har äntligen hittat ett favoritmärke i denna djungel av utbud som finns. IMG_9796

Flora manufaktur gör stilrena och feminina arbetskläder för kvinnliga former, något som jag verkligen gillar. Dessutom med många genomtänkta och funktionella detaljer.

IMG_9784

Min favorit är hölstret för sekatören. Fickan är så väl tilltagen att jag till och med får plats med min sax jag putsar blommor med. Kardborrfästet gör att det är enkelt att snabbt dra upp sekatören och sedan få den på plats igen.

IMG_9785

Att de utanpåliggande fickorna går att ta loss är bara så bra! När man ska in och äta lunch, åka iväg på ärenden kanske inte hela utrustningen med fröpåsar, uppbindningstråd, ogräsrensare etc. behöver följa med. Då är den här funktionen så himla praktisk, plocka av och lämna fickorna hemma. Jag har förutom byxor även en kjol med samma sorts fickor, praktiskt eftersom dessa också fungerar på byxorna. På så vis behöver jag inte flytta över alla verktyg när jag byter kläder.

Läderdetaljer

Läderdetaljer

Detaljer i läder ger en kvalitetsstämpel liksom knappar i träimitation och det blårandiga fodret. Allt mycket genomtänkt!

Knappar i träimitation

Knappar i träimitation

 

Fodrade med blåa ränder

Fodrade med blåa ränder

Konstkurser i höst!

IMG_4207

I september är det kursstarter! Intresserad av att utveckla ditt måleri? I höst kommer jag leda konstkurser, både nybörjare och fortsättningskurser. Än finns det några platser kvar till nybörjarkursen. Fortsättningskursen är fullbokad men det går bra att anmäla sig till reservplats.

Målsättning med kursen:

Min förhoppning är att ni alla ska hitta och utveckla er personliga stil. Självklart lär jag gärna ut min målningsteknik, men primärt är att ni ska få självförtroende i ert eget måleri och väcka er kreativa sida till liv, så att ni även efter dessa tillfällen fortsätter att måla! Varmt välkomna!

Beskrivning av kursen:

Med ett foto som utgångspunkt målar du din tavla. För att inte låsa sig vid motivet vänder vi upp och ner på fotot och duken emellanåt. Vi arbetar med att fånga ljuset och skuggorna för att skapa djup i motivet.

Ni väljer era egna motiv antingen genom egna bilder eller från någon av alla foton som jag har i min bildbank. Det är fritt att måla vad ni vill men själv är mitt favorit motiv växter/blommor som jag förstorar upp. Ni bestämmer själva hur många tavlor ni vill måla.

Det finns både bordsstafflin och golvstafflin så det räcker till alla.

Varmt välkommen!

Sommarens tavlor

Vid staffliet 1

Den här sommaren har jag verkligen kopplat av, funnit min egna kreativa kraft inom måleriet. Jag som alltid målat blommor har funnit nya motiv.

Skärgård Vårat sommarhus ligger på en ö i Stockholms skärgård, högt upp på berget har vi en vidunderlig utsikt över Torsbyfjädern och oxdjupet. Här har vatten, klippor och fåglar inspirerat mig, gjort mig nyfiken på att måla havsörnar och falkar. Något med deras uttrycksfulla blickar och näbbar…Atelje

Sena kvällar har jag stått på altan och målat tills det blivit så mörkt att jag inte kunnat se skillnad på färgerna. Ville inte att solen skulle gå ner, ville bara fortsätta måla. Precis så som det ska vara när man är i ”flow”.Palette 1

Jag gav dem nya färger, några färgsprakande andra mer dova och istället för att måla med ”osynliga” penseldrag har jag fokuserat på att penseldragen verkligen ska synas. Det finns något kraftfullt i det. I höst planerar jag en utställning på Överjärva Gård. Men än återstår 4 målningar…

Falk belåten

En falk som ser mycket belåten ut. I harmoniska blå färger med inslag av gröngult.Falk blåmes

En falk som kanske mer liknar en ”blåmes”. Falk hippie

Indianfalk?! Falk indian

Hippiefalk?!Havsörn granitgrå

Granitgrå.Havsörn sakta ner

Sakta ner.

Trädgårdsresa till Enköping med mig som guide!

Äntligen börjar sensommarblomningen i trädgården! Kanske har du rabatter fyllda av prunkande höstanemoner, bolltistlar och prydnadsgräs? Eller har du rabatter som blommat över för länge sedan? Oavsett så kan man alltid behöva hämta ny inspiration! Själv åker jag helst till Enköpings parker, om och om igen. För det vet vi att trädgårdar är förgängliga och förändras ständigt. Vissa växter tackar för sig medans andra tar för sig med härlig växtkraft. Söndagen den 4 september planerar jag tillsammans med Karina på Trädgårdsrummet i Bromma en trädgårdsresa till Enköping och än finns några platser kvar! Läs gärna igenom nedan och hör av dig till antingen mig (via kontakt i menyn ovan) eller till Karina på Trädgårdsrummet om du vill hänga med oss!

 

Trädgårdsresa till Enköpings parker med buss 

 • Sön den 4 sept 2016
 • kl 08:00-ca 17.00
 • Pris 950 kr/person inklusive moms
 • Ciceron: Linda Schilén, Trädgårdsmästare & konstnär, Uterummet
 • Buss från Trädgårdsrummet, Nyängsvägen 83, Bromma

Följ med på en trevlig heldagsutflykt med buss till Enköpings trädgårdsparker, som innehåller några av Sveriges vackraste parker! Sensommaren är en fantastisk tid för ett besök för att uppleva sprakande höstblommande perenner, prydnadsbuskar och träd och stora ruggar av olika prydnadsgräs som vajar för vinden. I staden finns över 20 parker, kanske mest känd är Drömparken, den stora perennparken skapad av den holländske trädgårdsdesignern Piet Oudolf.

Linda kommer både att berätta och visa på härliga växtkompositioner, sortnamn på växter samt guida i parkerna. Vi åker gemensam buss med avfärd från Trädgårdsrummet. Bussen kommer att avgå precis utanför butiken och det är bara att hoppa in och njuta av färden till Enköping.

Pris 950 kr/person inklusive moms.

I priset ingår:

 • Bussresa
 • Lunch, förmiddags- och eftermiddagskaffe
 • Guidad tur av Linda Schilén. Minimiantalet är 15 deltagare (max 20).

Medtages: Bekväma skor och kläder efter väder.

Anmäl dig senast 16 augusti till Karina Bergstrand 072-200 21 20 eller per mail till info@tradgardsrummet.se (ange namn, telefonnr och adress). Efter anmälan får du en bekräftelse på mail. Faktura skickas när det är tillräckligt många anmälda till resan. Anmälan är bindande om du inte avanmäler dig minst 1 vecka innan resan. Du får förstås gärna skicka någon annan om du får förhinder.

Varmt välkommen!

IMG_2035