Föreläsning Stockholm

På lördag är jag inbjuden att föreläsa hos Trädgårdsamatörerna Stockholmskretsen. Det blir ett av mina favoritämnen ”Prydnadsgräs”!

IMG_2035

Plats:  Östermalms föreningsråd på Valhallavägen 148, 115 24 Stockholm. Lokalen är  belägen vid entrén till Fältöversten. Närmaste tunnelbanestation är Karlaplan.

Tid: 13.00 – 15.00

För mer information titta in på Trädgårdsamatörerna Stockholmskretsens hemsida.

Föreläsning i Halmstad

På torsdag är jag inbjuden som föreläsare till Hallands Trädgårdsförening. Ämnet är ”Inreda med växter”. Jag ser så fram emot att få gästa föreningen och hoppas många kommer och lyssnar!

IMG_8222

Plats: Stadsbiblioteket i Halmstad (Axel Olsons Gata 1), i Klarasalen en trappa ner.
Start: 18.30 – ca 20.30. Kaffepaus i halvtid.

Välkomna!

Konstkurs i vår?

Väck konstnärsdrömmen till liv!

Nu är det dags att boka in vårens konstkurser i växthuset. I vår kommer jag arrangera fler nybörjare- och fortsättningskurser då ni är många som frågat efter detta. Finns både dag och kväll att välja mellan. Ateljén ligger i det gamla växthuset på Överjärva Gård. Där under glastaket tillsammans med olivträd och pelargoner kan jag lova att kreativiteten kommer bubbla! Härligt!

Konstmaterial

Datumen är följande:

Konstkurs Nybörjare 8 mars – 12 april eller 2 maj –  7 juni

Inga förkunskaper krävs. Vi målar i vattenbaserad olja eller akrylfärg på vävspänd duk eller pannå. Motiven är valfria, det viktigaste är att du finner din egen glädje i att måla och utvecklar din personliga stil! Varje kurstillfälle startar med uppvärmningsövningar och/eller teori där jag går igenom skisstekniker, färglära, val av motiv, komposition av motivet, olika målningstekniker, materialval såsom penslar och medium etc. Penslar, färger , skissblock och målarduk ingår ej i kursen. Lista på material som behövs skickas i samband med kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart.

Onsdagar dagkurs 8 mars – 12 april

 • 6 tillfällen
 • 12.00 – 15.00
 • 1500:-
 • Min 6 st och Max 8 st deltagare/kurs
 • BOKA HÄR

Onsdagar kvällskurs 8 mars – 12 april

 • 6 tillfällen
 • 17.00 – 20.00
 • 1500:-
 • Min 6 st och Max 8 st deltagare/kurs
 • BOKA HÄR

Tisdagar dagkurs 2 maj –  7 juni 

 • 6 tillfällen
 • 12.00 – 15.00
 • Vecka 23 är kursen flyttad till onsdagen pga röd dag
 • 1500:-
 • Min 6 st och Max 8 st deltagare/kurs
 • BOKA HÄR

Konstkurs fortsättning 27 april - 15 juni eller 2 maj - 7 juni

Kursen vänder sig till dig som redan gått nybörjarkurs för mig eller till dig som har god erfarenhet och känner till grunderna i måleri (se info. om nybörjarkursen ovan). Under fortsättningskursen sätter vi igång att måla på en gång och enkom korta teoridelar förekommer och vissa uppvärmningsövningar. Nytt för i år: När vädret tillåter går vi ut i naturen och hittar motiven där. Vi gör skisser på plats och fotar. Antingen blir vi kvar ute eller så tar vi med oss skisserna till växthuset och fortsätter arbeta med dem där.

IMG_9787

En bukett med blommor

IMG_3603

Det är riktigt roligt att vara trädgårdsmästare, speciellt eftersom jag varje dag får sätta händerna i grönskande blad och blommor. Arbetsdagarna är mycket varierande och extra roliga är de då jag får hälsa på hos härliga kunder med buketter.

FullSizeRenderIMG_3607

Två gånger i månaden levererar jag växter till väntrummet på kliniken Entouch. Jag har helt fria tyglar när det gäller färger och former. Däremot måste buketterna helst vara fylld av blomster som står i nästan 2 veckor och vara svagdoftande. I just denna bukett finns eukalyptos, kalla, ginst och alstromeria.

IMG_3605

Det gör verkligen skillnad med en vas fylld av fräscha snittblommor på bordet i väntrummet.

Manuset till boken inlämnat!

IMG_0184

För ett år sedan lämnade vi in manuset till boken ”Genvägar till en vacker trädgård”! Nu har vi gjort det igen, superteamet, uppföljaren ”Genvägar till köksträdgården”.  Lilla söta mamma får också vara med och fira. Det är i hennes trädgård som vi odlat hela sommaren 2016.Nu är boken färdig och skickad till förlaget.

IMG_3501

Det är ett roligt, intensivt och långt projekt att skriva en bok. Vi har levt med denna ända sedan den dagen i april som vi beslöt oss för att göra uppföljaren om köksträdgården. Hela sommaren odlade jag och mamma i hennes trädgård, samtidigt skrev jag text och en gång i månaden kom fotograf Cecilia Nordstrand ut och plåtade. Ett kapitel i taget skickades till skribent Elisabeth Broomé som bearbetade texten. Många korrvändor senare var det dags för formgivare Karin Sundin att sätta layoten och tillsammans med fotograf Cecilia välja bilder. När de var klara träffades vi alla igen och gick igenom allt, sida för sida, bild för bild och text för text. Rubriker omformulerades, en del bilder ströks och andra lades till liksom alla illustrationer. Phhuuu!

Foto: Cecilia Nordstrand

Foto: Cecilia Nordstrand

Nu är boken klar och jag är otroligt tacksam för att återigen fått arbeta ihop med Lisa, Cicci och Karin, vi är ett jädrans bra team! Tack till bokförlaget Ordalaget som gav oss en ny möjlighet att skriva ännu en bok. Tack Blomsterlandet för alla växter av högsta kvalité. Tack Bric a Brac och Flora Manufaktur för de fantastiskt fina kläderna! I april så smäller det!

Primulatider!

Primula 2

I måndags var jag till Trädgårdshallen i Årsta för att inhandla blomster och hittade många vårtecken! Häftiga ådringar på kronbladen med tuff färgsättning har dessa primula!

Primula 1

Just denna lilla Primula Picanto blev jag extra förtjust i.

Rykande färsk kalender för våren 2017

Foto: Cecilia Nordstrand

Foto: Cecilia Nordstrand

Nu ligger en rykande färsk kalender på vårens föreläsningar här på bloggen. I vår kommer jag att vara ute på resa en hel del. Dels så kommer jag hålla föredrag hos många olika trädgårdsföreningar, och dels så kommer jag dyka upp på många av Sveriges fina och inspirerande trädgårdsmässor. Kanske vi ses!

/Linda!

KALENDER VÅREN 2017

Fågelmatare

IMG_3311

När hela trädgården är full av småfåglar som letar mat känner jag mig manad att ordna solrosfrön åt dem! Har man ingen fågelmatare så gör man en själv av flaska, ståltråd och soppslev!

IMG_3269

Mina vallmoblommor i stengods får stå ute hela året och tål både minusgrader och blåst. Där i passar även en talgboll perfekt!