Nytt år, ny bok!

bokomslag

I mars/april släpper vi vår andra bok om ”Genvägar”! Jag är stolt men framförallt tacksam över att fått möjligheten att ge ut ytterligare en bok. Det är samma bokförlag Ordalaget och vi är samma fantastiska team som skrivit, fotat och formgivit denna som tidigare bok.

På Nordiska Trädgårdar hålls bokreleasen! Mer information kommer inom kort.

Gott nytt år 2017!

 

Nyåret skålades in på bästa vis tillsammans med vänner och familj.

fullsizerender

Det är många tankar jag har inför det nya årets många projekt. Mycket är redan bokat som mässor, föredrag och kurser men det finns en hel del som fortfarande ”hänger” i luften. Hade gärna berättat men avvaktar tills jag vet mera…

GOTT NYTT ÅR!

TV4 Nyhetsmorgon 21 december 2016

21-december-2

Den 21 december var jag åter i studion på Nyhetsmorgon. Den här gången pratade jag om ”Alternativa julgranar”. Julgranar som var mindre än de traditionella och som fick plats på ett bord och inte tog upp hela rummet.21-december-1

En del av julgranarna var dessutom vanliga krukväxter som jag satt ljusslingor och glitter i. Några var gjorda av kottar och grenar. Dessutom pratade jag årets hetaste gran, rumsgranen. Rumsgranen blev så populär att den till och med tog slut hos odlarna!

Tack Nyhetsmorgon att jag än en gång fick gästa studion och tack till Blomsterlandet för alla fantastiska växter! Den fina klänningen kommer från Bric a Brac!

Jul i växthuset på Överjärva Gård

1I mitten av november, lagom till årets första snö öppnade vi upp för julen 2016 i växthuset.5

På helgerna hade vi butiken öppen och på vardagskvällarna höll jag i julkurser.2

Utanför växthuset brann marschaller och ljuslyktor. 4

Från golv till tak var växthuset fyllt av julens dekorationer!

863

7

Efter en månads ”julfirande” var både jag och Ester trötta och såg fram emot lediga dagar med familjen över julen.

Julkurserna var välbesökta!

img_0448

Det är helt fantastiskt vilken succé åretsjulkurser blev! Över 120 st härligt kreativa deltagare var med och skapade, julkransar, julgrupper, jularrangemang och mycket mer!

img_0442img_0443

Mitt mål med kurserna var att alla deltagare skulle lämna växthuset med ett sinne som var fyllt av glädje och stolthet över det som skapats. Gärna att det som gjorts var oväntat och kanske inte alls vad de hade tänkt sig. Jag fick en sådan härlig kommentar från en som varit hos mig: ”Jag hade ingen aning om att jag var så kreativ!” Precis så ville jag att upplevelsen av att ha gått kurs hos mig skulle vara.img_0453

I september släpper jag datumen och öppnar upp bokningarna för 2017 års julkurser. Vi börjar redan i mitten av november!

Juldekor Stenladan Steninge 2016

linda-i-entren

För andra året i rad gjorde jag tillsammans med Elisabeth Broomé juldekoren i Stenladan vid Steninge Slott.

img_0334img_0344

Temat: ”Den amerikanska julen möter den svenska traditionella”. Det blev naturliga material som halm, gran och amaryllisar tillsammans med glitter och glans!

img_0390

Sittplatser av halm och plädar inramade av granar.

img_0347img_0361

Under den stora granen ligger ”halmpaket” och trappan till övervåningen har girlanger av granris. Tittar ni upp i taget, möts ni av en upp och ner vänd granskog!

img_0364

Paketskåpet i huvudentrén är fyllt till bredden med julklappar!

Vi åtar oss alla typer av styling och dekoruppdrag med växter i fokus. Intresserad? Maila oss här

 

Julmys i helgen på Överjärva Gård, lör-sön 11-16

img_0459

Hela helgen håller vi företagare på Överjärva Gård våra verksamheter öppna. I växthuset finner du keramik, tavlor, handstöpta ljus, vävda trasmattor, smycken, julens blommor och dekorationer. I verkstan kan du titta in och se när vi stöper ljus och i växthuset har du möjlighet att göra julkrans eller julgrupp.

Kaféet serverar julgodsaker, fårens hantverksbod är öppen liksom Byggnadsvård, Överjäva Antik och ponnyridning i Överjärva Stall.

Vi har öppet lördag-söndag 11-16!

Varmt välkomna!