Det växer i växthuset!

IMG_4310

Nu har jag gjort tidningskrukor och sått sommaräng däri!

IMG_4335

Jag tager vad jag haver, så även cylindervaser! Extra roligt eftersom man kan se när rotsystemet växer!

IMG_4301

Potatisen sitter på förgroning. Här ska det bli härliga groddar och rotsystem som jag planterar ut när maskrosorna blommar. Då är nämligen jorden tillräckligt varm. Det fick jag lära mig av Marie på helgens mässa i Nyköping. Fortsättning följer på mina sådder och potatisar….

Föreläsning 23 mars

img_9903

På torsdag den 23 mars föreläser jag om boken ”Genvägar till vacker trädgård”. Föreläsningen hålls i växthuset på Överjärva Gård.

IMG_4383

Vill du mycket trädgård men tror dig inte riktigt ha tiden som behövs? Då är detta föredraget för dig! Du kommer att bli förvånad över vilka smarta och enkla medel som finns för att skapa den trädgård du vill.

Rätt växtval, blickfång, blommande buskar och välbeprövade trädgårdsmästarknep kommer att förenkla ditt trädgårdsarbete. Det gäller att göra ”rätt trädgårdsval” när du handlar växter, designar rabatten eller planerar ditt trädgårdsarbete. Detta blir genvägarna som får dig att lyckas.

Min önskan är att kicka igång din entusiasmen till trädgård och inse att det faktiskt inte är så svårt och krångligt – utan det är möjligt för alla att få den trädgård man drömmer om.

Föreläsningen 2 x45 minuter

Möjlighet att köpa signerat ex av boken ”Genvägar till en vacker trädgård” till ett rabatterat pris.

Jag lovar en kväll full av trädgårdsinspiration! Du får med dig många smarta knep som förenklar ditt trädgårdsarbete samtidigt som din trädgård bara blir vackrare! Det här vill du inte missa!

Nyhetsbrev!

Nyhetsbrev 1

Nytt för i år är att jag skickar ut Nyhetsbrev om allt jag har på gång. 2-4 gånger/år kommer brevet och där kan du läsa om alla mina kurser, nysläppta böcker, föreläsningar och mässor som jag deltar på.

Nyhetsbrev 2

Vill du också få ett Nyhetsbrev? Maila mig din mailadress så lägger jag in dig. Allt gott! /Linda

Maila Linda här!

Tack till Nyköpings Bomässa

IMG_4343

Mitt i entréhallen stod jag med alla böcker och fick träffa så många pratsamma, glada och nyfikna besökare!

IMG_4367IMG_4368IMG_4364

Många selfies blev det! Liksom många sålda böcker, så roligt!

IMG_4362

Men allt roligt har ett slut, så även denna mässa. Montern är riven och väskorna är packade, en del med riktigt värdefullt innehåll i:)

Tack till PR Media! Vi ses i Medelpad i maj!

Helgen 18 – 19 mars Nyköpings Bomässa!

Nyköping

Hela helgen kommer jag finnas på Nyköpings Bomässa. Ni träffar mig dels i min monter där jag säljer mina böcker samt vid föreläsningsscenen! Hoppas vi ses! Läs gärna mer om mässan här 

FÖRELÄSNINGSTIDER ”Genvägar till köksträdgården”

  • Lördag: 12:45-13:00
  • Söndag: 12:15-12:30

bokomslag

Nyköpings Bomässa

På Nyköpings Bomässa samlas i år ca 200 utställare med produkter och tjänster för dig som vill förändra ditt boende på något sätt.

Renovera? Byta kök? Bygga till? Byta bostad? På Nyköpings Bomässa finns det mesta samlat för dig. Förra året besökte över 5000 personer mässan.

Bomässan huserar i Multihallen på Rosvalla i Nyköping och här samlas ca 200 utställare med produkter och tjänster för dig som står i begrepp att förändra Ditt boende på något sätt.

2016-års uppskattade Trädgårdstema återkommer och växer och flyttar in i Entréhallen. Detta för att göra plats för vårens stora satsning på Nyköpings jubileumsår, Gästabudsåret 2017 som tar plats i Hockeyhallen. Här samsas hantverk av de olika slag: mathantverk (mat, öl, vin), konsthantverk och andra hantverksprodukter. Här erbjuds både öl- och vinprovning, samt prova-på-aktiviter av de olika slag, tex i Gabriela Ramos  textilverkstad.

Mässans höjdpunkter

  • Snickar-Björn Christiernsson (känd från TV4:s Äntligen Hemma och TV3:s Kan vi hjälpa till?) finns på plats hela helgen för rådgivning och med två föreläsningar om Attefallshus och om att inreda uteplatsen.
  • Kalle Moraeus och grillmästerkocken Per Ehrlund
  • Linda Schilén – trädgårdssveriges nyaste älskling föreläser på temat köksträdgården.
  • Tina Grimstedt, inredare från Stockholm föreläser om”Fin och fuktionell förvaring” samt erbjuder rådgivning kring inredning, homestyling och färglära.
  • Barnaktiviteter i Nyköpings Barnkulturcentrums monter. Lyssna på sagostund, prova på att göra japansk papperskonst och se på clownshow
  • Workshops och prova-på-aktiveter, till exempel kan den trädgårdsintresserade lära sig bygga insektshotell.
  • Ett 30-tal föreläsningar och happenings
  • Följ med på en guidad busstur genom Nyköping

Nyhetsmorgon 16 mars

1

Igår gästade jag Nyhetsmorgon! Jag inspirerade och berättade om hur man ska lyckas med sina frösådder.2

Vi hade riktigt skoj, Steffo, Soraya och jag! Hoppas att ni tittare både lärde er massor och tyckte det var underhållande! Vi pratade om allt från fröer, pipor och flygplansmotorer?!?! Titta gärna på klippet här: ”Dags att plantera”

IMG_4188

Tack till mina sponsorer: Blomsterlandet, Bric-a-brac och Floramanufaktur:)

På besök i Skärgårdsradions studio

IMG_4231

I morse gästade jag och Göran Ekberg från Stockholmsmässan Skärgårdsradion för att prata Nordiska Trädgårdar. Bland annat berättade vi att man på mässan kommer kunna besöka Blomlabbet (en jordnära work-shop), se årets pelargon, inspireras av visningsbalkonger, trädgårdar och möta trädgårdsbranschens experter! Varmt välkomna till Nordiska Trädgårdar 6-9 april!IMG_4233

Jag fick även möjlighet att nämna min nya bok ”Genvägar till köksträdgården” som släpptes i dagarna. Skickar ett stort tack till Skärgårdsradion och Nordiska Trädgårdar!